Κανονικός και τίμιος «πεθαίνεις»


Όπως και το πασίγνωστο σποτάκι «είμαι κεφάτη γυρίζω από του Βερόπουλου». Έτσι και με τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Τουτέστιν μπαχτατζήδες. Δηλαδή τζάμπα μάγκες. Κι αυτοί κεφάτοι. Τα βρήκαν με τις τράπεζες. Αφού προηγουμένως οι τράπεζες τα βρήκαν με τα Funds
Μαθαίνω λοιπόν, το εξής κόλπο «στρατηγικό». Οι τράπεζες «μεταβιβάζουν» σε Funds κόκκινα, στεγαστικά, δάνεια «στρατηγικών κακοπληρωτών». Τα πουλάνε έναντι συρρικνωμένων ποσών. Έτσι τα ξεφορτώνονται. Και στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση με τα Funds, πονηροί «στρατηγικοί κακοπληρωτές» αποπληρώνουν τα δάνειά τους στο μισό της αρχικής αξίας τους. Δηλαδή τα αγοράζουν από τα funds. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Έτσι οι τράπεζες αποφεύγουν το πολιτικό κόστος. Έτσι οι ίδιες τράπεζες δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη. Έτσι οι συνεπείς δανειολήπτες δεν διαμαρτύρονται στις τράπεζες. «Γιατί εκείνος και όχι εγώ». Έτσι τα Funds κερδίζουν. Και έτσι οι μπαχτατζήδες δικαιώνονται θριαμβευτικά!

Είδες; Καλά έκανα και δεν πλήρωνα. Καλά έκανα όταν σφύριζα κλέφτικα. Καλά έκανα που από τη μια εξασφάλιζα δάνειο πεντακοσίων χιλιάδων και από την άλλη πλήρωσα για την αποπληρωμή του ούτε τα μισά. Τζάμπα μου ήρθε. Και τώρα θα μοσχοπουλήσω το διαμέρισμά μου και έτσι θα διπλασιάσω τα λεφτά μου.

Ως εκ τούτου και οι τρεις κερδισμένοι. Και οι τράπεζες και τα Funds και οι μπαχτατζήδες. Ο θρίαμβος της κανονικότητας. Ο θρίαμβος της κομπίνας. Ο θρίαμβος του «δεν πληρώνω». Ο θρίαμβος του νεοελληνικού, τριτοκοσμικού, συστήματος. Ο αξιότιμος κύριος Χρήστος Σταικούρας θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Ποιος πληρώνει τα σπασμένα; Μα φυσικά όσοι δεν έχουν μπει στο κόλπο. Αυτοί που δεν χρωστάνε στις τράπεζες. Αυτοί που δεν έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο. Πόσοι είναι αυτοί; Όλοι οι κανονικοί. Αυτοί που πορεύονται με την κανονικότητα. Που δεν παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες. Αυτοί που συνήθως πληρώνουν τα σπασμένα.

Άρα για μια ακόμα φορά το σύστημα επιβραβεύει τους μπαχταζτήδες. Άρα το σύστημα σου κλείνει το μάτι σα να σου λέει «μην είσαι βλάκας, περίμενε και στο τέλος θα βγεις κερδισμένος». Άρα η δανειοκλοπή ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ της Σωρρακώσταινας. Άρα ο κλέψας του μλέψαντος.

Ο θρίαμβος της κλεπτοκρατίας. Ο θρίαμβος της κοινωνικής αναλγησίας. Αφού οι κανονικοί πληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών. Αφού οι κανονικοί καλύπτουν τις «τρύπες» που δημιουργούνται από την φοροκλοπή.

Γιατί λοιπόν να μην γίνω κι εγώ μπαχτατζής; Γιατί να μην γίνω φοροκλέφτης; Γιατί να μην γίνω κομπιναδόρος; Γιατί να μην «στρατηγικός» αεριτζής;

Κατάλαβες αγαπητέ Κυριάκο το πρόβλημα; Η κανονικότητα δεν αρχίζει και ούτε τελειώνει με τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και τους καταληψίες εγκαταλειμμένων συγκροτημάτων. Εύκολο τους δείχνεις, εύκολα τους διώχνεις. Εύκολα τους μπαγλαρώνεις. Εύκολα, με ένα τηλεφώνημα, τα κανάλια ενημερώνεις. Και εύκολα τα κανάλια μεταδίδουν εύκολες εικόνες. Είδες; Τους ξεφορτωθήκαμε. Τους αλήτες!

Η αντικανονικότητα διαπερνάει όλη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το κράτος, εκ «γενετής» θεμελιώθηκε, οργανώθηκε και πορεύτηκε με σημαιοφόρο την αντικανονικότητα. Όσο περισσότερο εξαπατάς και κλέβεις τόσο ο καλύτερος του χωριού είσαι

Κανονικός, μισθοσυντήρητος και τίμιος «πεθαίνεις»!

Δημήτρης Δανίκας

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια