Με Δούρειο Ίππο εξισλαμισμού τους μετανάστες και προμαχώνα τη Δ. Θράκη...


Της Κρινιώς Καλογερίδου

Η προσπάθεια αφελληνισμού των Ελλήνων ανά τους αιώνες έχει βάθος απροσμέτρητο και πάντα τον ίδιο σκοπό: την υπόσκαψη της εθνικής τους συνείδησης, για να επιτευχθεί γρηγορότερα η κατάκτησή τους.

''Ἐσθλαβώθη δὲ πᾶσα ἡ χώρα καὶ γέγονε βάρβαρος...'', γράφει στο ''Περί Θεμάτων'' έργο του ο λόγιος Βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος (10ος αι.) περιγράφοντας την ''ειρηνική'' εγκατάσταση σλαβικών φύλων στην Ελλάδα, τα οποία έμελλε να προκαλέσουν αργότερα προβλήματα εθνικής συνοχής στο ιστορικό ''Θέμα'' της Βαλκανικής ''λόγω αλλοίωσης του πληθυσμού και νόθευσης του φρονήματός του''.

Ανάλογων διαστάσεων απόπειρα προσηλυτισμού των Ελλήνων από τους Σλάβους είναι και η προσπάθεια της Τουρκίας σήμερα να χρησιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας σαν Δούρειο Ίππο εξισλαμισμού με προμαχώνα τη Δ. Θράκη και όργανο την εκεί υπάρχουσα θρησκευτική μειονότητα την οποία, χρόνια τώρα, επιδιώκει να προσδέσει στο άρμα της.

Η διείσδυση της Τουρκίας εκεί έχει ένοχο παρελθόν, που αναζωπυρώνεται περιοδικά υπό τον μανδύα της μουσουλμανικής αλληλεγγύης και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), στα οποία εξακολουθεί να προσβλέπει αφελώς η Ελλάδα δια των εκπροσώπων της στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το σκοτεινό ενδεχόμενο της ισλαμοποίησης απειλεί πλέον όλη τη χώρα, καθώς πυκνώνουν οι μουσουλμάνοι στην ελληνική περιφέρεια μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφορτίσει τα δοκιμαζόμενα από χιλιάδες λαθρομετανάστες νησιά αποστέλλοντάς τους στα Κέντρα Φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το μακρύ χέρι της Τουρκίας κινείται βάσει σχεδίου σε όλη την Επικράτεια, με οργανωτικό ορμητήριο τη Θράκη, όπου υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα ελεγχόμενη από την Άγκυρα, με εμπροσθοφυλακή φιλοτουρκικές μετωπικές οργανώσεις οι οποίες ποδηγετούνται από την Τουρκία με υποβολέα το Προξενείο Κομοτηνής.

Έχουν ''συνασπιστεί'' ήδη αυτοί που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως Τούρκους κι όχι ως Έλληνες μειονοτικούς σε κοινό Μέτωπο Τούρκων της Θράκης εμποτισμένο στα νάματα του Ερντογανισμού και του τουρκικού εθνικισμού.

Του εθνικισμού που γνωρίζει πιένες εκεί μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία και την επιβλητική παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν σε Δύση και Ανατολή. Του Ερντογάν που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναδείξει τη χώρα του σε ηγεμονική περιφερειακή δύναμη της Μεσογείου με βλέψεις αναθεωρητικές .

Θρυαλλίδα της πρόθεσης του Τούρκου Προέδρου να προωθήσει το σχέδιο ισλαμοποίησης των Ελλήνων είναι μια σειρά γεγονότων που ξετυλίγονται σαν κουβάρι σε επεισόδια τα τελευταία κυρίως χρόνια. Επεισόδια που είναι σε πλήρη συνάρτηση με τον βασικό του σκοπό: να γεμίσει τα νησιά μας με μετανάστες, για να τους χρησιμοποιήσει τη δεδομένη στιγμή σαν πολιορκητικό κριό για την άλωση της χώρας μας, ώστε να ''ενδώσει'' αυτή ευκολότερα στις επιθετικές του ορέξεις...

Κομβικό σημείο στην ανιούσα κλιμάκωση των σχεδίων του Ερντογάν ήταν η προ διετίας σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις Καστανιές Έβρου, λίγα μέτρα απ' την τουρκική μεθόριο. Έκτοτε, πέραν των φορτισμένων με ένταση γνωστών και άγνωστων γεγονότων που έλαβαν χώρα στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου, άξια λόγου είναι και κάποια περιστατικά τα οποία πέρασαν στα ψιλά των εφημερίδων.

Περιστατικά που αφορούσαν αψιμαχίες Τούρκων και Ελλήνων ψαράδων στα χωρικά ύδατα της χώρας μας στο Αρχιπέλαγος και τον Έβρο. Τελευταίο συμβάν ήταν αυτό της απαγωγής Ελλήνων ψαράδων από τον τουρκικό στρατό στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στο Δέλτα του Έβρου.

Το αντίτιμο για την ελευθερία τους, γιατί πάντα υπάρχει αντίτιμο σε παρόμοιες περιπτώσεις, ήταν 5.000 ευρώ και ο στόχος οφθαλμοφανής: να ''γκριζάρουν'' την περιοχή οι Τούρκοι, για να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ελληνικότητά της...

Το θρασύτατο αυτό γεγονός, που συμβαίνει επαναληπτικά γιατί οι ψαράδες μας είναι εκτεθειμένοι στην επιθετικότητα των γειτόνων δίνοντας αγώνα καθημερινής επιβίωσης, το κατήγγειλε με ερώτησή της στην Ευρωβουλή η ΕΛΑΣΥΝ (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση), που - πέρα απ' τα κίνητρα των ιδρυτών της (οι οποίοι εμφορούνται από ρατσιστικά στερεότυπα) - φέρθηκε αξιέπαινα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, και γνωστοποίησε έγκαιρα την είδηση στον ελληνικό Τύπο.

Ωστόσο οι περισσότεροι εκπρόσωποί του την πέρασαν στα ψιλά των σελίδων τους ή δεν την έβαλαν καθόλου, προκατειλημμένοι απ' την ακροδεξιά προέλευση των ιδρυτών της και γιατί αρέσκονται εδώ και χρόνια να αναδεικνύουν μόνο τις καταγγελίες λαθρομεταναστών που αδικούνται από Έλληνες (χαρακτηριστικό της μεροληπτικής πληροφόρησης, που δε συνάδει με τη δημοκρατία). Κι αυτό κάνει ακόμα πιο αποκαρδιωτική την αίσθηση της επιλεκτικής ενημέρωσης των πολιτών και της έλλειψης κοινωνικής και εθνικής συνοχής στη χώρα...

Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται όσο και αν δεν μας συμφέρει κομματικά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι εκπρόσωποι των δημοκρατικών θεσμών και της 4ης εξουσίας ότι στις περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν έχει σημασία το ποιος καταγγέλλει τι, αλλά το αν ευσταθεί αυτή η καταγγελία...

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πέρα για πέρα αληθινή και επαναλαμβανόμενη, πράγμα που με οδηγεί στην οδυνηρή διαπίστωση πως μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της πατρίδας μας ενήργησε κομματικά θάβοντας το γεγονός, με αποτέλεσμα να παίξει το παιχνίδι του Τούρκου, που θέλει να περνάει στο ντούκου την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας ενισχύοντας προς τα έξω την εντύπωση πως και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Δυτική Θράκη είναι το ίδιο αμφισβητήσιμα με εκείνα των νησιών του Αιγαίου...

Ωστόσο, πέρα από αυτό, υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο θέμα που σχετίζεται με τα τελευταία γεγονότα εξέγερσης στην Μόρια και σε άλλες περιοχές των νησιών μας, τα οποία έκρινε ''πιθανώς υποκινούμενα'' από τις ΜΚΟ, ο υπεύθυνος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Και καλώς έκρινε. Εκτός όμως απ' αυτές τις ύποπτες ΜΚΟ (εξαιρουμένων 5-6 που λογοδοτούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ), ύποπτα υποκίνησης είναι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτευτές του. Πάνω απ' όλα όμως είναι κάποια ''αθέατα'' μέχρι στιγμής τουρκοκίνητα, ισλαμιστικά στοιχεία (κοινώς Τούρκοι πράκτορες) που έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτελώντας εντολές τρίτων, οι οποίοι είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι...

Ας γυρίσουμε όμως πάνω στη Θράκη και τις ενορχηστρωμένες ενέργειες στελεχών της ΒΑΤΟΒ ('''Ένωσις Φοιτητών Δυτικής Θράκης''), που - όπως διαπίστωσαν οι ελληνικές Αρχές - κινούνται περίεργα εδώ και καιρό, με πρόσχημα την εκτέλεση ενός προγράμματος αλληλεγγύης και ενίσχυσης των μουσουλμάνων μεταναστών.

Με βάση τη δικαιολογία αυτή ήρθαν πρόσφατα σε συνεργασία με την τέως ''Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής'' και, υπό την σιωπηρή ''προστασία'' του εκεί Τουρκικού Προξενείου (που εκπροσωπεί το μακρύ χέρι της τουρκικής επιβολής στην Ελλάδα), λειτουργούν προπαγανδιστικά υπέρ της Τουρκίας.

Όπως υπέρ της λειτουργεί και ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, που τόλμησε αναίσχυντα να πει σε παραληρηματική ομιλία του σε εκδήλωση αλυτρωτικού συλλόγου στην Τουρκία (με φόντο σημαίες της ''Ανεξάρτητης Θράκης'') πως κάποια μέρα θα αγκαλιάσουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης την ''Μητέρα Πατρίδα'', όπως αποκαλούν την γείτονα εξ Ανατολών οι εκεί διαβιούντες τουρκόψυχοι.

Σημειωτέον ότι η ΒΑΤΟΒ, που έχει τουρκογενή δομή και στελέχη τουρκόφρονα κατά δήλωσή τους, ιδρύθηκε μόλις πριν δυο χρόνια (Μάρτιο 2018) και η πρώτη εκδήλωσή της έγινε τον επόμενο μήνα της ίδρυσής της με τη στήριξη της Διευθύνσεως των Αποδήμων Τούρκων (ΥΤΒ) και βασικό ομιλητή τον καταγόμενο απ' την Κομοτηνή, αλλά σπουδαγμένο στην Άγκυρα ''Γκρίζο Λύκο'' Ρετζέπ Αλή.

Από τότε και μέχρι σήμερα η ΒΑΤΟΒ - με την υψηλή προστασία του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας (το οποίο καλύπτει και τις δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στην ''Μητέρα Τουρκία'' των Τούρκων φοιτητών που ζουν στα Δωδεκάνησα) δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ''τρέχει'' προγράμματα εκπαιδευτικά και... αντισεισμικά.

Προγράμματα οικονομικά (μέσω εράνων) και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους μουσουλμάνους μετανάστες, που απολαμβάνουν την γενναιόδωρη προς αυτούς τουρκική ευεργεσία (γιατί σαν τέτοια παρουσιάζεται, αφού λειτουργεί με τουρκικές επιχορηγήσεις) σε ελληνικό έδαφος...

Ωστόσο όλα αυτά, που εκλαμβάνονται από πολλούς ως αγαθά και φιλειρηνικά δείγματα προς εμάς της γείτονος χώρας, δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Γιατί, με το πρόσχημα της τουρκικής ''γέφυρας φιλίας'' σήμερα στην ελληνική Θράκη, αύριο στα ελληνικά νησιά και μεθαύριο όπου αλλού στην Ελλάδα εγκαθίστανται λαθρομετανάστες, θα πετύχει η Τουρκία να πατήσει πόδι στη χώρα μας.

Και θα το πετύχει αυτό με την ποδηγέτησή τους, που θα φτάσει στο σημείο να τους κάνει να απαιτούν με δυναμικές κινητοποιήσεις (σαν να 'ναι κράτος εν κράτει) περισσότερους λατρευτικούς χώρους και δικαιώματα.

Καθώς πολλαπλασιάζονται μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο, πολύ πιθανόν να φτάσουν να μας ζητούν να αναγνωρίσουμε μουσουλμανική μειονότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η οποία θα μετατραπεί με τον τρόπο αυτό σε έδαφος υπό κατοχή, αφού όλα θα γίνονται υπό την ''αιγίδα'' της τουρκικής Δημοκρατίας...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια