«Πάτησε το κουμπί» ο Ερντογάν: Στέλνει στρατό στη Λιβύη και σεισμογραφικό στη Μεσόγειο

AP
Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (ΚΕΕ), στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με την Λιβύη.

Παράλληλα, ο Ερντογάν σημείωσε ότι βάσει της συμφωνίας με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, δεν θα είναι δυνατό για καμία χώρα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις και έρευνες στην περιοχή, χωρίς την έγκριση Τουρκίας και Λιβύης.

Και συνέχισε: «Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρέις θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».

Από την Άγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Η ανακοίνωση Ερντογάν για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη έρχεται μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου και λίγο πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια