Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν καρκίνο στο πάγκρεας

© CC0 / HansMartinPaul
Ένας Γερμανός ογκολόγος απαρίθμησε τα πρώτα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου στο πάγκρεας και προειδοποιεί ότι αυτά μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα ως στομαχόπονος ή πόνος στην πλάτη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Focus.de, ο διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου στην κλινική Rechts der Isar στο Μόναχο της Γερμανίας, Χάνα Αλγκιούλ, ανέφερε ότι ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι δύσκολο να διαγνωσθεί σε πρώιμα στάδια και πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστεί γιατί αντιστέκεται σε αρκετά αντικαρκινικά προϊόντα, και σε πολλές περιπτώσεις η ασθένεια εντοπίζεται σε προχωρημένο στάδιο.

Τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου στο πάγκρεας μπορεί να θεωρηθούν πόνοι στο στομάχι ή την πλάτη
Σύμφωνα με το γιατρό, οι ασθενείς συχνά δεν έχουν ξεκάθαρα συμπτώματα και τα πρώτα σημάδια του καρκίνου ίσως θεωρηθούν για πόνος στο στομάχι και στην πλάτη.

«Το όργανο βρίσκεται πίσω από το στομάχι, με πόνους στην πλάτη συχνά να κάνουν την εμφάνισή τους», ανέφερε ο γιατρός.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ένα άλλο σύμπτωμα για τον καρκίνο στο πάγκρεας είναι το κιτρίνισμα του δέρματος και των οφθαλμών.

Μεταξύ των παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο για παγκρεατικό καρκίνο, ο ογκολόγος γιατρός επισημαίνει την έλλειψη σωματικής άσκησης, το υπερβολικό βάρος, την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, που επιβαρύνουν την κατάσταση και στις περιπτώσεις της παγκρεατίτιδας και του διαβήτη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια