Υλικά Συνταγής
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1 κούπα ξανθιές σταφίδες
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμού
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά, για το στόλισμα χρησιμοποιώ άχνη ζάχαρη. Αφού κρυώσει, την πασπαλίζω και την διακοσμώ αυτοσχεδιάζοντας. Αν θυμάμαι καλά, η Βέφα στόλιζε με αμύγδαλα.
0 Σχόλια