Κι αν ήταν ο Τσίπρας Πρωθυπουργός;


Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Ας υποθέσουμε ότι είχαμε σήμερα Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, υπουργό των Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά και υπουργό Άμυνας τον Πάνο τον Καμμένο. Θα νιώθατε άνετα; Προς Θεού! Μία υπόθεση εργασίας είναι. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε την εμπειρία της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Ξέρουμε τι συνέβη τότε. Δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει κάτι ανάλογο άλλη φορά. 

Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο έδαφος στα τελευταία πέντε χρόνια. Η παρέα του Αλέξη Τσίπρα πίστεψε ότι θα είχε πολιτικά οφέλη αν έκανε τα χατίρια στους ξένους ηγεμόνες. Είναι γνωστή η διαπραγμάτευση των συντάξεων με το Μακεδονικό! Πίστεψαν ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές αν κατάφερναν να έχουν την εύνοια του διεθνούς παράγοντα. Και γι αυτό μετατράπηκαν στους μεγαλύτερους ντελιβεράδες των μεγάλων δυνάμεων στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν συναντήσαμε κάτι ανάλογο… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με την πεποίθηση ότι Ρωσία, Κίνα και λοιπές δυνάμεις του σοσιαλισμού θα έστελναν δολάρια στην δοκιμαζόμενη από την Ελλάδα μνημόνια, για να καταλήξει ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι σίγουρα το καλύτερο συνδικάτο. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία ένα κόμμα κάνει μια τόσο μεγάλη διαδρομή σε τόσο ελάχιστο χρόνο. Από την άλλη πλευρά οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα για τρεις λόγους: Εγκατέλειψε έγκαιρα τις φαντασιώσεις για το ξανθό γένος, σεβάστηκε τις συμμαχίες με Αμερικανούς και Ισραηλινούς και «σκότωσε» το παραμύθι της αριστεράς για την ηθική της υπεροχή. 

Κατά τα λοιπά, όμως, τα έκαναν, ως συνήθως μαντάρα. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι γιατί απλά επιβιώσαμε από το ναυάγιο. Ο κ. Τσίπρας είναι που παρέδωσε γλώσσα και εθνικότητα στο Μακεδονικό χωρίς να πάρει κάτι. Ο κ. Καμμένος συμφώνησε να εκσυγχρονιστούν κάτι ελικόπτερα 30 και πλέον ετών και εγκατέλειψε έτσι άλλες επιλογές. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που έχασε 4,5 χρόνια με τις αυταπάτες της. Δεν τους φταίνε πάντα οι άλλοι για τις δικές τους επιλογές. Μας φταίνε όμως αυτοί για το γεγονός ότι φτάσαμε απροετοίμαστοι να αντιμετωπίζουμε τους λεονταρισμούς της Άγκυρας. 

Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας και Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σίγουρα αισθανόμαστε καλύτερα! Το ότι ο κ. Ερντογάν αισθάνεται άβολα και επιτίθεται προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη είναι κάτι αξιοπρόσεκτο. Κάτι θα πρέπει να κάνει καλά ο κ. Μητσοτάκης για να έχει γίνει τόσο ενοχλητικός.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια