Προβληματισμένοι οι επιστήμονες από αντικείμενα κοντά στη μαύρη τρύπα του γαλαξία μας


Σε ένα ακόμα αίνιγμα έχουν βρεθεί οι επιστήμονες, καθώς εντόπισαν αντικείμενα γύρω από τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας.

Ακόμα με ένα μυστήριο έχουν έρθει οι επιστήμονες που ερευνούν τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Nature.

Η μαύρη τρύπα η οποία ονομάζεται Sagittarius A*, περιτριγυρίζεται από διάφορα αντικείμενα, ορισμένα εκ των οποίων αν και έχουν τα χαρακτηριστικά αερίων και σύννεφων σκόνης, συμπεριφέρονται σαν πλανητικά σώματα με μάζα.

Αν και στους επιστήμονες ήταν γνωστό αυτό το φαινόμενο και είχαν εντοπίσει διάφορα τέτοια αντικείμενα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρόσφατα σύμφωνα με το Nature, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εντόπισαν τέσσερα ακόμα παρόμοια αντικείμενα να περιστρέφονται γύρω από τη μαύρη τρύπα, αποκαλώντας τα, G3, G4, G5 και G6.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε ένα κοινό συμπέρασμα για τη φύση αυτών των αντικειμένων. Αν και εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά αερίων και σύννεφων σκόνης, παρουσιάζουν τις δυναμικές ιδιότητες  πλανητικών αντικειμένων με μάζα» σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό.

Όπως πιστεύουν οι ερευνητές, αυτά τα αντικείμενα ήταν κάποτε διπλά άστρα, τα οποία περιφέρονταν το ένα γύρω από το άλλο, μέχρι που το βαρυτικό πεδίο της μαύρης τρύπας τα έκανε να γίνουν ένα.

«Η συνένωση αστεριών μπορεί να γίνει περισσότερες φορές από ότι μέχρι τώρα πιστεύαμε και μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ συχνό. Οι μαύρες τρύπες ίσως βοηθούν στην συνένωση αυτή. Πιθανόν πολλά από τα αστέρια που παρακολουθούμε και δεν καταλαβαίνουμε, ίσως πρόκειται για προϊόν μιας τέτοιας συνένωσης» εξηγεί στο Science Focus, ο Άντρεα Γκεζ, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχε στην έρευνα. Η ομάδα του εξετάζει και για άλλα αντικείμενα G κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τους γαλαξίες αλλά και για το σύμπαν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια