Νέα «έξυπνη» στολή της DARPA από νανο-υλικά θα προστατεύει 100% σε βιολογικές επιθέσεις

CC BY 2.0 / California National Guard / Operation Red
Η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου ανακοίνωσε ένα διάστημα 60 ημερών για το σχεδιασμό, τη δοκιμή και την παράδοση μιας στολής υψηλής τεχνολογίας, που θα προστατεύει τους Αμερικανούς στρατιώτες από 11 διαφορετικές βιολογικές απειλές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της DARPA, η «έξυπνη» στολή θα παρέχει 100% πιθανότητα επιβίωσης για τους Αμερικανούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια πιθανής βιολογικής επίθεσης.

«Μοριακές, νανομηχανικές και άλλες τεχνικές υλικών, συνδυασμένες με μαθήματα από φυσικά συστήματα, θα ενσωματωθούν με τις τεχνολογίες της στολής για να προστατεύουν εναντίον σύγχρονων και μελλοντικών χημικών και βιολογικών απειλών», αναφέρει η ανακοίνωση της DARPA.

Συγκεκριμένα, η στολή θα χρησιμοποιεί στοιχεία από φυσικά συστήματα όπως το δέρμα του καρχαρία, που εμποδίζει τους μικροοργανισμούς από το να προσκολλώνται στην επιφάνειά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η στολή έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει απέναντι σε 11 διαφορετικούς παθογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του άνθρακα, του αερίου χλωρίου, της γρίπης, του αερίου μουστάρδας και του αιμορραγικού πυρετού.

Και σε αντίθεση με τις σημερινές ογκώδεις προστατευτικές στολές, που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστικές συσκευές, που περιορίζουν την κινητικότητα των στρατιωτών, η «έξυπνη» στολή θα είναι πολύ ελαφριά και εφοδιασμένη με «έξυπνα» υλικά που θα εξουδετερώνουν τους θανάσιμους παράγοντες, σε περίπτωση επαφής με το δέρμα ή τα μάτια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια