Το μεγάλο φαγοπότι


Όταν υποχώρησαν τα επικοινωνιακά νερά και άρχισαν να έρχονται στο φως τα στοιχεία του λογαριασμού, οι πολίτες της χώρας έμειναν άναυδοι από το μέγεθος της εθνικής αρπαχτής! Ογκώδεις κατασκευές, που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη σκοπιμότητά τους, αλόγιστες δαπάνες έξω από κάθε ανεκτό όριο, υπέρογκες προμήθειες σε αμφίβολης ποιότητας εξοπλισμό και ένα ακατάσχετο κύμα υπερτιμολογήσεων εκτόξευσαν το κόστος της διοργάνωσης σε ένα ιλιγγιώδες ποσόν που ξεπέρασε, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, τα 13 δισ. ευρώ.

Η εκτίμηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφεραν τη χρεοκοπία είναι μάλλον υπερβολική. Πρόσθεσαν όμως ακόμα έναν βρόχο στο σώμα μιας παραπαίουσας χώρας που έφτασε στο χείλος του γκρεμού περιφέροντας τα ράκη της στις ύαινες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. , με τον δίσκο της επαιτείας απλωμένο για βοήθεια που δεν έφτασε ποτέ. Αντ’ αυτής εγκαταστάθηκε ο βραχνάς των Μνημονίων.

Παραδόξως η επικεφαλής του ολέθριου εγχειρήματος που πληρώθηκε από το αίμα των Ελλήνων όχι μόνο έμεινε στο απυρόβλητο, αλλά επανέρχεται θριαμβευτικά τώρα και εισβάλλει από τη βασιλική οδό στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήρθε για να μείνει και αυτό -το ξέρουμε καλά πλέον- έχει κόστος. Όσο κι αν η ίδια επιχειρεί να διασκεδάσει τη συλλογική ανησυχία, δηλώνοντας ενοχλημένη ότι θα καλύπτει προσωπικά τις δαπάνες της, παραμένει προς απάντηση ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» όλων των υπολοίπων που περιστρέφονται γύρω από το σύστημά της σαν άδοξοι δορυφόροι.

Έκανε μάλιστα κακό ξεκίνημα, επιλέγοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στην οποία, όπως ισχυρίστηκε, επέστρεψε και... ρέστα 135.000.000 ευρώ, τα οποία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην πραγματικότητα ήταν μόλις 7.000.000 ευρώ!

Ενδεικτικά: Οι αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 στοίχισαν σε κάθε Αυστραλό το ποσό μόλις των 75 ευρώ. Στην ανοιχτοχέρα Ελλάδα κάθε Έλληνας έδωσε τουλάχιστον 854 ευρώ, λόγω εξωπραγματικών υπερτιμολογήσεων των έργων. Και στην Ατλάντα το 1996, όπου σημειώθηκε και βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η ασφάλεια για κάθε αθλητή κόστισε 9,7 ευρώ και για κάθε θεατή 7,8 ευρώ. Στην Αθήνα πληρώσαμε 107,5 ευρώ και 213 ευρώ, αντίστοιχα. Η μεγαλομανία της Γιάννας και η στοά των Αθανάτων της ΔΟΕ που πίεζε για όλο και περισσότερη χλιδή προκάλεσαν το αχαλίνωτο φαγοπότι για το οποίο δεν λογοδότησε ποτέ κανείς. Τι θα συμβεί το 2021;

Στα μαρτυρικά Ψαρά στέκεται κανείς με δέος μπροστά στην προτομή του φλογερού Κανάρη, όπου είναι σκαλισμένα τα λόγια της αποφασισμένης παραφοράς του «Κι αν δεν έχωμεν Πατρίδαν, θα κάμνωμεν». Είναι άξιο απορίας τι πραγματικά θα γιορτάσει αυτή η ασυνάρτητη πατρίδα στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία υπό την -αφιλοκερδή, όπως διαβεβαιώνει η ίδια- διεύθυνση της «εθνικής μάνατζερ» Γιάννας Αγγελοπούλου...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια