Μπλε «μπάλα» φωτιάς στο νυχτερινό ουρανό: Μετεωρίτης έσκασε στην ατμόσφαιρα | Βίντεο


Τα social media γέμισαν βίντεο που παρουσιάζουν μια γαλάζια μπάλα φωτιάς ν΄ανάβει τον ουρανό πάνω από το Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η φλεγόμενη βολίδα εντοπίστηκε στις 5:36 τα ξημερώματα της Πέμπτης από οδηγούς που πήγαιναν για δουλειά, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου State Highway 71. Τα εντυπωσιακά  βίντεο δείχνουν μια λαμπερή μπλε αχλή να φωτίζει τον σκοτεινό ουρανό, προτού πάλι να εξαφανιστεί.



Ο μετεωρίτης εντοπίστηκε από κατοίκους του Τέξας από το Όστιν μέχρι το Χιούστον, ενώ η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών (AMS) ανέφερε ότι δέχτηκε 48 αναφορές σχετικές με τη μπάλα φωτιάς, από ανθρώπους στο Τέξας, την Οκλαχόμα και τη Λουιζιάνα.



«”Άναψε” τον ουρανό και στην αρχή πιστέψαμε ότι πρόκειται για ένα πυροτέχνημα που έσκασε πολύ χαμηλά. Τρέχαμε και ήταν ακριβώς μπροστά μας και επάνω μας και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε, ανέφερε μάρτυρας στον ιστότοπο Patch.com.

«Αρκετές χιλιάδες μετεωρίτες στο μέγεθος βολίδων φωτιάς καίγονται στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε μέρα. Η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων συμβαίνει πάνω από τους ωκεανούς ή ακατοίκητες περιοχές, ενώ άλλοι κρύβονται από το φως της μέρας. Αυτά που γίνονται τη νύχτα επίσης έχουν μικρές πιθανότητες να εντοπιστούν, λόγω του σχετικά μικρού αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται έξω για να τα προσέξουν», εξηγεί η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών (AMS).




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια