Από σωτήρας... γαλάζιος ΓΑΠ


Του Αδέξιου Δεξιού

Κατανοώ την απόγνωσή σας... σύντροφοι κοψοχέρηδες, όμως, όπως επανειλημμένα έχω γράψει ας προσέχαμε.

Που να περιμέναμε, θα μου πείτε, ότι... το μη χείρον βέλτιστον θα ήταν χειρότερο.

Ναι χειρότερο, διότι ο Τσίπρας δολοφόνησε την πατρίδα λόγω εμμονών και ασχετοσύνης, ενώ ο Μητσοτάκης την δολοφονεί συνειδητά.

Δυστυχώς αδέρφια, ψηφίσαμε για σωτήρα και μας βγήκε... γαλάζιος ΓΑΠ. Ίσως να τον ξεπερνάει κι αυτόν.

Μπορεί, ωστόσο, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος να πασχίζει να εμφανίσει τον Μητσοτάκη ως τη συνέχεια του Βενιζέλου και του Καραμανλή -ουάου που θα έλεγε κι ένας άλλος... εθνοσωτήρας- όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και η προπαγάνδα τους γυρίζει μπούμερανγκ.

Εντούτοις, οι υποστηρικτές της νέας... λαοπρόβλητης κυβέρνησης θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν για εμπάθεια, κι ότι είμαστε εμείς που διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.

Βέβαια, θα πρέπει να μας εξηγήσουν από που πηγάζει η... εμπάθειά μας.

Προφανώς όχι από τον τραγέλαφο που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σε μια κυβέρνηση μόλις πέντε μηνών.

Η οποία, για το μόνο που μπορεί να... αισθανθεί περήφανη είναι το «επικοινωνιακό» ξύλο που ρίχνει μπας και παραπλανήσει τους εξαπατημένους ψηφοφόρους της και καλύψει την μετεκλογική ανακολουθία της.

Που παρά τον... τιτάνιο αγώνα που δίνουν τα μέσα του «κουμπάρου», δεν καλύπτεται με τίποτα.

Στα εθνικά, πέρα από την... κυβίστηση των Πρεσπών που την γελοιοποιεί καθημερινά, διακρίνεται ένας άνευ προηγουμένου ερασιτεχνισμός στην αντιμετώπιση του... ταραξία.

Κι όλα αυτά την ώρα που είναι έτοιμος να μπουκάρει στο Αιγαίο.

Άραγε, με το καζάν - καζάν του Ντόκου θα προστατευθούμε;

Στο μεταναστευτικό, έχει χαθεί εντελώς ο έλεγχος, και με τα χέρια ψηλά παρακαλάει τον Ερντογάν να σταματήσει να στέλνει… ορδές μουσαφιραίων.

To επιτελικό κράτος κυριολεκτικά τινάχτηκε στον αέρα με την παραίτηση Διαματάρη και τον διασυρμό που της επιφύλαξε ο ογδοντάχρονος κομματάρχης. Για να μην πούμε για το μαζικό βόλεμα κολλητών και ημετέρων.

Στην ασφάλεια, με εξαίρεση το ξεβράκωμα πολιτών, το «επικοινωνιακό» ξύλο που αναφέραμε και κάποιες επιλεκτικές συλλήψεις, δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό ουσιαστικό έργο. Κάτι που αποδεικνύεται από το χάος που προκλήθηκε από το μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα στην Αττική τα ξημερώματα. Ίσως να έγινε από μπαχαλάκηδες για αντίποινα. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις επιθέσεις. Μάλλον, μόνο να ξεβρακώνει κόσμο μπορεί. Φανταστείτε, οι εν λόγω κακοποιοί να κρατούσαν και τίποτα Καλάζνικοφ τι θα γινόταν. Τα συγχαρητήριά μας στον... γίγαντα Κάλαχαν.

Και πάμε στο μεγάλο... ατού της κυβέρνησης. Την οικονομία.

Λίγο ακόμη θέλει για να συγκεντρώσει τα 100 δισ. από τους επενδυτές και καθάρισε.

Μέχρι τότε, όμως, θα συνεχίσει να μοιράζει ελεημοσύνη στους ιθαγενείς, για την οποία στις ανέφελες εποχές της αντιπολίτευσης εξαπέλυε μύδρους κατά του Τσίπρα.

Με χορηγό φυσικά τη μεσαία τάξη, που πλέον θα αναπνέει με καλαμάκι, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει αδιάκοπα.

Είμαστε περίεργοι να δούμε που θα σταματήσει ο κατήφορος.

Ελπίζουμε, να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις με του... πράσινου ΓΑΠ, και μας φορτώσουν πάλι κανένα Παπαδήμο και χάσουμε κι αυτά τα ολίγα που μας απέμειναν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια