O Λ. Γκράχαμ μπλόκαρε το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων! – Άλλαξε γνώμη μετά την συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν – Έριξαν χρήμα τα τουρκικά λόμπι;


Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, που έδωσε το «παρών» στη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, φέρεται, στη συνέχεια, να μπλόκαρε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων που είχε εγκρίνει τον Οκτώβριο η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζήτησε συγκατάθεση προκειμένου να περάσει το ψήφισμα που θα παρείχε «επίσημη αναγνώριση και υπενθύμιση» της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να αντικατοπτρίζει την ειλικρινή καταγραφή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εθνοτικών εκκαθαρίσεων και της γενοκτονίας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στα θύματα γενοκτονίας των Αρμενίων», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ διαφώνησε με το να περάσει το ψήφισμα στη Γερουσία, δηλώνοντας ότι οι γερουσιαστές δεν πρέπει «να ωραιοποιήσουν την ιστορία ή να επιχειρήσουν να την ξαναγράψουν», όπως μετέδωσε το thehill.com.

Με βάση τους κανόνες της Γερουσίας, οποιοσδήποτε γερουσιαστής μπορεί να ζητήσει συγκατάθεση για να περάσει ένα νομοσχέδιο ή ψήφισμα, αλλά οποιοσδήποτε γερουσιαστής μπορεί να επίσης να το μπλοκάρει.

Σημειώνεται ότι η διαφωνία του Γκράχαμ ήρθε μερικές ώρες αφότου παρευρέθηκε μαζί με μερικούς ακόμη γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

«Μόλις συναντήθηκα με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρόεδρο Τραμπ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Συρία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας. Ελπίζω ότι η Τουρκία και η Αρμενία θα μπορέσουν σύντομα να συναντηθούν και να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε, μιλώντας στη Γερουσία.

Ο Γκράχαμ πρόσθεσε ότι αντιτίθεται «όχι εξαιτίας του παρελθόντος αλλά λόγω του μέλλοντος».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια