Η NASA αποκάλυψε πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής ίσος με την Πυραμίδα στην Γκίζα

CC0 / Frantisek_Krejci / background
Την 6η Μαΐου 2022, ο αστεροειδής JF1 φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη, σύμφωνα με εκτίμηση της NASA και, μάλιστα, με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου συγκρούεται με τη Γη κάθε 2.000 χρόνια, σύμφωνα με τη NASA και ένας τέτοιος μπορεί να χτυπήσει σύντομα τον πλανήτη μας.

Ειδικότερα, ένας γιγαντιαίος αστεροειδής που είναι γνωστός ως JF1 και δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας, αν συνεχίσει την τροχιά του, τότε θα συγκρουστεί με τη Γη στις 6 Μαΐου 2022.

Μάλιστα, το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Πυραμίδα στην Γκίζα της Αιγύπτου. Δυνητικά ενδεχόμενη σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες, εξαφανίζοντας μια ολόκληρη πόλη σε λίγα δευτερόλεπτα και προκαλώντας εκατομμύρια θανάτους.

Ο αστεροειδής JF1 πιστεύεται ότι θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT, δηλαδή 15 φορές περισσότερο σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλή, δηλαδή μόλις 0,026, αλλά το γιγαντιαίο του μέγεθος και ο πιθανός αντίκτυπος από τη σύγκρουση παρακολουθείται στενά από το σύστημα παρακολούθησης της NASA, Sentry.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια