GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, απόλυτη καταστροφή για τη Ferrari


Τη στόφα ενός πραγματικού πρωταθλητή και την ταχύτητα που ελάχιστοι πιλότοι στο σημερινό grid της Formula 1 διαθέτουν επέδειξε για μία ακόμα φορά ο Max Verstappen κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη στο GP Βραζιλίας, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή L. Hamilton.

Ο Βρετανός έστριψε δεύτερος μετά την εκκίνηση, αφήνοντας πίσω του τον S. Vettel, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την ταχύτητα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Ακόμα και όταν βρέθηκε, λοιπόν, να οδηγεί τον αγώνα μετά το πρώτο pit stop και την είσοδο του safety car στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση, η οποία πέρασε πανάξια στον M. Verstappen.

Tη δόξα του Ολλανδού έκλεψε η κοκορομαχία των δύο πιλότων της Ferrari η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επαφή των δύο μονοθεσίων και την εγκατάλειψή τους.

Το safety car επέστρεψε στην πίστα ωστόσο τα δράματα συνεχίστηκαν μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, με τον Hamilton να έρχεται σε επαφή με τον Albon και τον Gasly να επωφελείται περνώντας στη δεύτερη θέση.

Ο Βρετανός τερμάτισε τρίτος, σε απόσταση μερικών εκατοστών από τον Gasly, ωστόσο, μια πιθανή τιμωρία θα τον ρίξει τέταρτο, πίσω από τον C. Sainz και τη McLaren.

Μετά τη σημερινή νίκη του, ο M. Vestappen απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, το οποίο μεταφράζεται σε 11 βαθμούς διαφοράς από τον τέταρτο C. Leclerc.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μονεγάσκος εκκινούσε από τις πίσω θέσεις του grid εξαιτίας ποινής που δέχθηκε για την αντικατάσταση του κινητήρα εσωτερικής καύσης της Ferrari. Βρέθηκε να διεκδικεί μια θέση στο podium μέχρι ο καταστροφικός S. Vettel βάλει τέλος στην προσπάθειά του.

KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια