Η μούμια της Βασίλισσας Νεφερτίτης ίσως έχει ανακαλυφθεί σύμφωνα με Αιγύπτιο αρχαιολόγο

© AP Photo / Michael Sohn
Την εκτίμηση ότι η μούμια της Βασίλισσας Νεφερτίτης, που πέθανε το 1331 π.Χ., ίσως έχει εντοπιστεί στον Τάφο 21 της Κοιλάδας των Βασιλέων, στην Αίγυπτο, διατύπωσε ο αρχαιολόγος Δρ. Ζάχι Χαουάς.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας να έχει λυθεί και αυτό αφορά στον εντοπισμό της μούμιας της Βασίλισσας Νεφερτίτης, η οποία πέθανε το 1331 π.Χ..

Σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να καταλήγει ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος, Δρ, Ζάχι Χαουάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph», καθώς υποστηρίζει ότι βρέθηκαν δύο μούμιες στον Τάφο 21 της Κοιλάδας των Βασιλέων. Έτσι, λοιπόν, εικάζεται ότι ανήκουν στη Βασίλισσα Νεφερτίτη και στη Βασίλισσα Ανκεζεναμούν, συζύγου του Τουταγχαμόν.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η Βασίλισσα Νεφερτίτη δεν ήταν θαμμένη στον τάφο του Τουταγχαμόν, καθώς οι σαρώσεις με ραντάρ έδειξαν πως δεν υπάρχουν μυστικοί θάλαμοι. Πηγαίνει, δε, ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές DNA, εξετάζουμε τις δύο γυναικείες βασιλικές μούμιες που βρέθηκαν στο Τάφο 21 της Κοιλάδας των Βασιλέων, επειδή μία από αυτές, η ακέφαλη, πιθανότατα θα ήταν της Ανκεζεναμούν, με βάση τις προκαταρκτικές μελέτες. Υποθέτουμε, επίσης, ότι η άλλη θα μπορούσε να είναι η Βασίλισσα Νεφερτίτη».
​Ο Δρ. Ζάχι Χαουάς ήταν ήταν επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου από το 2002 έως το 2011 και σημειώνει: «Έκανα ανασκαφές στην άλλη πλευρά του τείχους [στον τάφο του Τουταγχαμόν], πριν από δύο μήνες, για να μάθω αν υπάρχει επέκταση αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα που να συνδέεται με αυτόν τον τάφο».

Ο Τάφος 21 στην Κοιλάδα των Βασιλέων ανακαλύφθηκε το 1817 από τον Τζιοβάνι Μπελτσόνι και περιέχει δύο γυναικείες μούμιες που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη 18η Δυναστεία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια