Η Ρωσία ετοιμάζει το πρώτο δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνιών


Ο προηγμένος δορυφόρος Gonets της Ρωσίας, η ανάπτυξη του οποίου θα ξεκινήσει το 2024, θα παρέχει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Για τον ρωσικό δορυφόρο, που ονομάζεται Gonets και θα προσφέρει για πρώτη φορά υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών μίλησε ο Όλεγκ Χιμότσκο, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας Gonets.

Η ανάπτυξη του δορυφόρου θα ξεκινήσει σε πέντε χρόνια και συγκεκριμένα το 2024, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Το δορυφορικό σύστημα θα αποτελείται από 28 δορυφόρους, οι οποίοι θα είναι διατεταγμένοι σε τέσσερις ομάδες, καθεμία από τις οποίες θα περιλαμβάνει επτά δορυφόρους.

Οι δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά σε ύψος 1.500 χιλιομέτρων.

Αυτή τη στιγμή ήδη σε τροχιά βρίσκεται ένα τέτοια σύστημα που αποτελείται από 12 δορυφόρους Gonets.

«Στο πλαίσιο του συστήματος Gonets επόμενης γενιάς σχεδιάζουμε επίσης να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη ρωσική επικράτεια. Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση αυτού του στόχου θα είναι πολύ σημαντική και έγκαιρη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ξένες εταιρείες, όπως η Iridium, η Globalstar, η Inmarsat και η Thuraya, ηγούνται στη ρωσική αγορά δορυφορικών τηλεφωνικών επικοινωνιών», ανέφερε ο Χιμότσκο.

Επί του παρόντος, οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη Ρωσία χρησιμοποιούν ξένους δορυφόρους. Ακόμα και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί υπηρεσίες που παρέχονται από τον αμερικανικό φορέα Iridium.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια