Ο φετινός Οκτώβριος ο θερμότερος παγκοσμίως


Οκτώβριος «φωτιά» ήταν ο φετινός καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο πιο ζεστός Οκτώβριος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη ήταν ο φετινός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτεται ή προσεγγίζει ρεκόρ.

Ο φετινός Οκτώβριος , σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν 0,63 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς 1981-2000.

Η θερμοκρασία αυτή καταρρίπτει με πολύ μικρή διαφορά (0,01 βαθμό Κελσίου) το ρεκόρ του Οκτωβρίου του 2015, κατά 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή.
Να σημειωθεί πως και ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί πότε.

Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο δεύτερος πιο θερμός Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος Σεπτέμβριος.

Να σημειωθεί επίσης πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί στη Γη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας να εκτιμά ότι το 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια