Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την καλύτερη «αβάντα» στην κυβέρνηση


Ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει να κάνει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να χαμογελούν από ευχαρίστηση που επέλεξαν να εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βλέπουμε εδώ και μερικά 24ωρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στα… κάγκελα για τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ και με αφορμή αυτά, να φωνασκούν για «αστυνομική αυθαιρεσία».

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης *

Πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, περίπου στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όταν οι ευρωεκλογές ήταν μία ανάσα. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δημοσιολογούσαν με μία αλαζονεία και απαξίωναν τη ΝΔ, καθύβριζαν τα στελέχη της ως ακροδεξιοί, ως νεοφιλελεύθεροι και αναμασούσαν τα fake news το ένα μετά το άλλο. Οι εκλογές και οι δύο, απέδειξαν πως η Κουμουνδούρου είχε αποξενωθεί από τον κόσμο και είχε μία θεώρηση για τον παλμό της κοινωνίας η οποία πήγαζε από το στενό κομματικό περιβάλλον.

Ας έρθουμε και πάλι στο σήμερα. Η προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα ασφάλειας, φαίνεται πως εξυπηρετεί μόνο το πολύ στενό κομματικό κοινό και όχι το κοινό του 31% που έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευθεί με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Η ελληνική κοινωνία έχει μπουχτίσει πια με την κατάσταση των ΑΕΙ στην χώρα.

Η ιδεολογική επικράτηση της Αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες και η ενοχική προσέγγιση του φιλελεύθερου και κεντροδεξιού πολίτη στα θέματα του νόμου και της τάξης δημιούργησαν τις προϋποθέσεις προκειμένου δημοκρατικά κεκτημένα του παρελθόντος να εκφυλιστούν και να μετατραπούν σε αυταρχικούς μοχλούς επιβολής ιδεών. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των γονέων ανησυχεί όταν σκέφτεται πως στέλνει τα παιδιά του σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα στο οποίο γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, μπαινοβγαίνουν άσχετοι, βρίσκουν καταφύγιο εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και αποτελεί ορμητήριο για μπαχαλάκηδες οι οποίοι αποθηκεύουν πολεμικό εξοπλισμό. Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να έχουμε πανεπιστήμια τα οποία συναντάς μόνο σε χώρες με πόλεμο;

Η κοινωνία έχει αντιληφθεί πως το δημοκρατικό κεκτημένο του ασύλου μετατράπηκε σε ιερή αγελάδα με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν επιτήδειοι οι οποίοι από περιθωριακοί έγιναν καθεστώς. Ας το παραδεχθούμε: Υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες εκεί έξω που ένιωσαν ανακούφιση όταν είδαν τα ΜΑΤ εντός της ΑΣΟΕΕ. Ανακούφιση γιατί αντιλαμβάνονται πως η ασφάλεια μπορεί να υπάρξει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αυτό δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουν καταλάβει. Επιλέγουν να συντάσσονται με τις αυταρχικές μειοψηφίες που ήθελαν να κάνουν μάθημα στην ΑΣΟΕΕ όταν αποδείχθηκε περίτρανα πως ήταν φοιτητές άλλων σχολών και προφανώς είχαν επιστρατευτεί για να δημιουργήσουν ένταση. Επιλέγουν να παρουσιάζονται σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% ο οποίος πετύχαινε την προβολή του με το να φωτογραφίζεται δίπλα από οποιονδήποτε διαδήλωνε για οποιονδήποτε λόγο. Θα έλεγε κανείς πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι οι photobombers της πολιτικής, αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο κείμενο.

Προς το παρόν αυτό που πετυχαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να κάνει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να χαμογελούν από ευχαρίστηση που επέλεξαν να εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συμπεριφορά της είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης.

* Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια