Μέγας Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά του ATP Finals

Action Images via Reuters/TONY O'BRIEN
Μετά από μία νέα εξαιρετική εμφάνιση στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε πολύ εύκολα (6-3, 6-2) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες (δεν έχει χάσει ακόμη ούτε σετ, καθώς είχε νικήσει με 2-0 και τον Μεντβέντεβ) προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του τουρνουά, ενώ απομένει ακόμη ο αγώνας του με τον Ράφα Ναδάλ.

Όλα αυτά στην πρώτη συμμετοχή του 20χρονου πρωταθλητή στη διοργάνωση, με τον Τσιτσιπά να στοχεύει πλέον στον τελικό του Λονδίνου και να δείχνει με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να το πετύχει, καθώς αποδίδει εξαιρετικό τένις διατηρώντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωσή του σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πια στη μονομαχία του Ζβέρεφ με τον Ισπανό άσο για το δεύτερο εισιτήριο. Οι δύο τενίστες μετρούν από μία νίκη και μία ήττα, με τα σετ να είναι 2-2 για τον Γερμανό και 2-3 για τον Ναδάλ, που σημαίνει ότι αν ο Ζβέρεφ νικήσει με 2-0 τον αδιάφορο (έχει αποκλειστεί με δύο ήττες) Μεντβέντεφ θα προκριθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Ναδάλ.

Η αποψινή νίκη του Τσιτσιπά προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία επειδή ο αντίπαλός του προερχόταν από μια έξοχη εμφάνιση και νίκη απέναντι στον Ναδάλ, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του: από το 3-3 του πρώτου σετ ως και το 2-0 του δεύτερου πήρε πέντε σερί γκέιμς και κάπως έτσι έφτασε στην τέταρτη συνεχή νίκη του επί του Ζβέρεφ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια