![]() |
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: YOUTUBE/AMAZE LAB/HARVARD UNIVERSITY |
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Harvard και πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση npj Science of Food , επιστήμονες καλλιέργησαν κρέας σε εργαστήριο, κάνοντας χρήση μυϊκά κύτταρα αγελάδας και κουνελιού.
Το κρέας που παράχθηκε δεν μοιάζει και πολύ με αληθινό, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει την ίδια υφή και πυκνότητα με το πραγματικό.
![]() |
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: YOUTUBE/AMAZE LAB/HARVARD UNIVERSITY |
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εργαστηριακή παραγωγή κρέατος θα μπορούσε στο μέλλον ν’ αποτελέσει μια πιο ηθικά αποδεκτή και βιώσιμη λύση.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια