Ευχαριστίες στον Μακρόν


Του Σόλοικου

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας διαισθανόμενος την επέκταση της Γερμανικής ηγεμονίας στα Βαλκάνια, την αδυναμία ελέγχου του μεταναστευτικού μέσω των Σκοπίων και της Αλβανίας, που είναι σουρωτήρια τρύπια στην τήρηση των συμφωνιών και επιθυμώντας την πολιτική αποφόρτισή του από την πίεση που δέχεται στη χώρα του, που το μεταναστευτικό έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις με τους Γάλλους να έχουν αποκτήσει φοβικό μεταναστευτικό σύνδρομο και να ενισχύουν την ακροδεξιά πολιτική της Λεπέν, έδωσε με την αρνητική ψήφο του και το βέτο που πρόβαλε, με την αναβολή της διαπραγμάτευσης για την ενταξιακή σύνδεση των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ανάσα πνοής στην Ελληνική κυβέρνηση των παχιών λόγων και της απραξίας σε σημαντικούς τομείς της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Η Γαλλία ιστορικά έχει αναπτύξει μια ένθερμη σχέση με την Ελλάδα και της παρέχει σημαντική στήριξη, γιατί το πολίτευμά της μαζί με τη Γαλλική επανάσταση, έχει στηριχθεί στις πανανθρώπινες αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που η Γαλλική πολιτεία το ανέδειξε ιστορικά σε ένα πολίτευμα αξιών, δημοκρατικών θεσμών, ελευθερίας και ισονομίας.

Αυτό το χαστούκι, ισχυρό κόλαφο, το χρωστούσε η ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοφανή έπαρσή του, για την προδοτική συμπεριφορά του στο θέμα της Μακεδονίας και αφού οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να το αποτρέψουν από λιποψυχία, καλοδεχούμενο είναι και από τους ξένους που σκέφτονται λογικότερα των Ελλήνων.

Στα όσα τελευταία διαδραματίζονται η Ελλάδα φαίνεται να είναι ένας ουραγός χωρίς καμία δυναμική παρεμβάσεων και λύσεων, με άφαντη την παρουσία της και την επίδρασή της στις εξελίξεις.

Πτωχός συγγενής, οικονομικά αποδυναμωμένη και Ευρωπαϊκά περιθωριοποιημένη, φαίνεται προαποφασισμένο, να την έχουν προγραμματίσει σαν μόνιμο τόπο παραθερισμού των Ευρωπαίων για να εκτονώνονται στις διακοπές τους με τον ήλιο και τις θάλασσές της και ως κέντρο υποδοχής όλων των μεταναστευτικών ροών του πολέμου της Συρίας, μετατρέποντας την χώρα μας ως τον ΧΥΤΑ της Ευρώπης.

Δυσάρεστη, αλλά αναπότρεπτη συνέπεια της αδυναμίας της χώρας μας από την έλλειψη κρατικού και πολιτικού εκτοπίσματός της να δράσει αποτελεσματικά.

Η μεγαλομανία του Σουλτάνου Ερντογάν δεν φαίνεται να κατευνάσθηκε με τις πολεμικές επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού στη Συρία και το μοίρασμα της λείας είναι άγνωστο ποιούς αφήνει δυσαρεστημένους.

Πάντως οι Κούρδοι φαίνονται οι ηττημένοι αυτού του πολέμου. Ο Ερντογάν θέλει να εμφανίζεται ως σημαιοφόρος της ειρήνης στην περιοχή, καταπολεμώντας την ισλαμική τρομοκρατία, που ο ίδιος υποθάλπει, με την αθρόα διοχέτευση λαθρομεταναστών στην πληγωμένη Ευρώπη, που δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει στο επερχόμενο κύμα των αλλοφύλων.

Οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν συναισθηματισμούς στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών τους συμφερόντων. Έτσι μπορούν ακόμη και λαούς με ιστορία και παράδοση να τους εξαφανίσουν, αρκεί να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.

Η Γερμανία, τροφοδότης κατά ποσοστό του 1/3 όλων των πολεμικών συστημάτων και του πολεμικού υλικού των Τούρκων, πουλώντας όπλα στους Τούρκους και εξοπλίζοντάς τους, πλουτίζει από τους πολέμους και την σφαγή των αμάχων, αλλά εμφανίζεται και ως υπέρμαχος των ελευθεριών των Ευρωπαϊκών κρατών, έστω και αν οι Τούρκοι απειλούν την εδαφική τους ακεραιότητα όπως της χώρας μας.

Η Ελλάδα μουδιασμένη παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά τα γεγονότα, ελπίζοντας ότι η εν γένει κατάσταση δεν θα επεκτείνει την Τουρκική επιθετική βουλιμία και στο Αιγαίο.

Αλλά για να αποφεύγονται τα δυσάρεστα, πρέπει να αποτρέπονται εκ των προτέρων με μεθοδευμένες και στοχευμένες κινήσεις, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αδρανεί.

Έτσι όμως προβλέπεται δυσμενέστερο το μέλλον της χώρας μας με τους Τούρκους και τις αχαλίνωτες επεκτατικές τους διαθέσεις.

Όταν είμαστε απροετοίμαστοι μπορούν να συμβούν πάντα τα χειρότερα. Γιατί ιστορικά "ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μας".


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια