«Ραντεβού» με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες θα παλέψουν για την υπέρβαση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ - ΑΠΕ/ΜΠΕ
Το «Γ. Καραϊσκάκης» κατάμεστο, ο Ολυμπιακός έτοιμος για την υπέρβαση, αλλά η Μπάγερν με το γκάζι πατημένο από την εκκωφαντική εφτάρα με ρεκόρ στο Λονδίνο. Οι Βαυαροί έχουν το απόλυτο νικών και ξέρουν πως ενδεχόμενο τρίποντο στον Πειραιά της δίνει ουσιαστικά την πρωτιά. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως μια υπέρβαση θα τους... εκτοξεύσει ψυχολογικά και θα τους κρατήσει ολοζώντανους στη μάχη της πρόκρισης. 

Το παιχνίδι με την Τότεναμ και ο τρόπος που ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2, 2-2 αποτελεί έναν ιδανικό... οδηγό για το πως μπορεί να χειριστεί μία ομάδα μεγάλα παιχνίδια. Ο Μαρτίνς περιμένει ο Ολυμπιακός να βγάλει τον χαρακτήρα που είχε κόντρα στους Άγγλους και όχι την κακή εικόνα του Βελιγραδίου που μετά την αποβολή του Μπενζιά η ομάδα του κατέρρευσε. Για τους παίκτες άλλωστε δεν υπάρχει πιο ισχυρό και μεγάλο κίνητρο από τέτοια ματς. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί σε κορυφαίο επίπεδο απέναντι σε μία τοπ ομάδα του θεσμού και το σημείο - κλειδί είναι το πόσο συμπαγής και σωστά αμυντικά δομημένος θα είναι στο ματς. Είναι το απόλυτο ματς ποδοσφαιρικής πρόκλησης και στον Ολυμπιακό την θέλουν αυτήν την υπέρβαση και δείχνουν να την πιστεύουν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το εξέφρασε και στις δηλώσεις και του και το πέρασε και ως μήνυμα στους παίκτες του. Η Μπάγερν Μονάχου είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, ωστόσο τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύουν στην υπέρβαση, πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι και ότι με την ώθηση του κόσμου τους θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να προσεγγίσει το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου με ένα 4-3-3 και με παίκτες του που είναι γρήγοροι και παίζουν καλά το πρέσινγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μία αγωνιστική υπέρβαση για να πάρει αποτέλεσμα από το μεγαθήριο της Μπάγερν Μονάχου.

Με δεδομένες και τις απουσίες των Βαλμπουενά - Μπενζιά, που μειώνουν δραστικά τις επιλογές του στον άξονα ο Ίβηρας θα πάει σε μία επιλογή με τρεις χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα, τετράδα άμυνας με Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο και προβάδισμα στον Μεριά, άξονας με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη και τριάδα στην επίθεση με Ποντένσε - Μασούρα και τον Ελ Αραμπί φαβορί έναντι του Γκερέρο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια