Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Κούρδους: «Παραδώστε τα όπλα μέχρι το βράδυ…» – Και απειλές στη Δύση: «Βόμβες θα πέφτουν στις χώρες σας»


Τελεσίγραφο στους αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων να παραδώσουν όλα τα όπλα τους έως το βράδυ έστειλε από την Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μέχρι το βράδυ όλοι οι ‘’τρομοκράτες’’ πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν φεύγει ο Ερντογάν από τη Συρία: «Οχι» στις ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός – «Δεν με ενοχλεί ο Συριακός στρατός»

«Δεν διαπράξαμε σφαγές αμάχων»

“Η Τουρκία ουδέποτε στην ιστορία της διέπραξε σφαγή αμάχων και ούτε πρόκειται να το κάνει”, είπε σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος, θέλοντας να διαψεύσει με αυτόν τον τρόπο φωτογραφίες που ανέβηκαν στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που όπως ισχυρίζεται πρόσκεινται στο ΡΚΚ.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες που, όπως αναφέρει, ανέβηκαν από λογαριασμούς που είναι προσκείμενοι στο ΡΚΚ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ανάρτηση των συγκεκριμένων εικόνων είχαν σκοπό την παραπληροφόρηση καθώς όπως σημειώνεται πρόκειται για βρέφη και ενήλικες που σκοτώθηκαν παλαιότερα και σε άλλες τοποθεσίες.

“Εάν θέλετε να δείτε σφαγιασμό αμάχων, κοιτάξτε το Αφγανιστάν, το κράτος Ρακίν της Μιανμάρ, το Upper Karabakh και τη Βοσνί”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Θα τα βρουν μπροστά τους»

Παράλληλα, ο  Ερντογάν απέρριψε εκ νέου την πρόταση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για διαμεσολάβηση με τους Κούρδους.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας ποτέ στην ιστορία της δεν κάθισε στο τραπέζι με τρομοκρατικές ομάδες, δεν ψάχνουμε μεσολαβητή γι’ αυτό» σημείωσε.

Ενώ, απευθυνόμενος στη Δύση, τον Αραβικό Σύνδεσμο και άλλους επικριτές του, ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε ότι κάποια στιγμή «θα βρουν μπροστά τους» αυτά που κάνουν. «Κάποια μέρα βόμβες θα πέφτουν στις χώρες σας μέσα στα σύνορά σας, σκοτώνοντας τους πολίτες σας που θα τρέμουν από τους βομβιστές αυτοκτονίας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια