«Εξωγήινος» οργανισμός βρέθηκε στο Παρίσι: Γνωρίστε το Blob, την κίτρινη χλαπάτσα | Βίντεο


Έχει κίτρινο «φωσφοριζέ» χρώμα και μπορεί να σέρνεται με ταχύτητα έως και 4 εκατοστά/ώρα, χωρίς, όμως να έχει πόδια. Δεν έχει μυαλό, αλλά μπορεί να λύνει προβλήματα κι αν το κόψεις στη μέση, αυτό θα θεραπευτεί και, πλέον, θα έχεις δύο ίδια.

Ο λόγος για το «Blob» (χλαπάτσα), έναν τόσο παράξενο οργανισμό που λόγω της ιδιαιτερότητας και παραξενιάς του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και εξωγήινος, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες, βρίσκεται στη Γη, εδώ και εκατ. χρόνια.
Δεν έχει εγκέφαλο, αλλά μπορεί να λύσει προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως να βρει τη διέξοδο σε λαβύρινθο, λένε οι επιστήμονες του Zoological Park στο Παρίσι
Θα εκτεθεί σε δημόσια θέα το προσεχές Σάββατο, στο ζωολογικό κήπο του Παρισιού, στο πλαίσιο της πρώτης έκθεσης των πραγματικά σπάνιων ιδιοτήτων του.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται ούτε για ζώο ούτε για φυτό ούτε για μύκητα. Και δεν έχει μόνο τα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, αλλά 720.

Μάλιστα, μπορεί να χωριστεί σε δύο διαφορετικά άτομα και στη συνέχεια να επανενωθεί σε έναν οργανισμό, όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, το δελτίο Τύπου του Zoological Park, στο Παρίσι.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο παράξενος αυτός ο οργανισμός πήρε το όνομά του, «Blob», από την ομώνυμη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1958, όπου ένας εξωγήινος οργανισμός, με τη μορφή ζελέ, καταβρόχθιζε ανυποψίαστους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα του.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια