Νυχτερινές αναχαιτίσεις από την ΠΑ: Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών – Ευρωπαϊκό χαστούκι: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές»


Οι Τούρκοι «εφευρίσκουν» συνέχεια νέους τρόπους να προκαλέσουν, καθώς “νυχτερινοί επισκέπτες” από την Τουρκία παραβίασαν το FIR Αθηνών. Οι προκλήσεις της Άγκυρας είναι καθημερινές πλέον μέρα και νύχτα, καθώς οι Τούρκοι προσπαθούν να εξουθενώσουν τους κορυφαίους Έλληνες πιλότους και να «χτυπήσουν» στο ηθικό των Ελλήνων με συνεχείς παραβιάσεις.

Προφανώς οι εξ ανατολών ιπτάμενοι, συμμετέχουν σε νυχτερινά γυμνάσια στο πλαίσιο της άσκησης “Αποφασιστικότητα” του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και με αυτή την ευκαιρία, θέλησαν να “συμπληρώσουν” τον αριθμό των μόλις έξι παραβιάσεων που “έγραψαν” στο δελτίο καθημερινής παραβατικότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Hellas Journal, τα αεροσκάφη επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης, ενώ παράλληλα, λόγω της κινητικότητας που υπάρχει, σε επιφυλακή δύο λεπτών μπήκαν οι πιλότοι στις Σμηναρχίες Μάχης των νησιών.

Επιπλέον Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι όσες φορές και αν η Τουρκία τσεκάρει τα αντανακλαστικά, θα βρεθεί προ εκπλήξεων αφού πάντα η τελευταία προσγείωση θα είναι μονίμως για τους Έλληνες ιπτάμενους.

Ευρωπαϊκό χαστούκι: Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές

Η ευρωβουλευτής και εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, Κάτι Πίρι, δήλωσε ότι η Αγκυρα έχει ξεπεράσει και συνεχίζει να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του ευρωπαϊκού θεσμού, σημειώνοντας ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ίδια τη χώρα.

Η κα. Πίρι απαντούσε σε ερώτηση κύπριας δημοσιογράφου για το ποια μέτρα προτίθεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει εναντίον της Τουρκίας. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που διοργανώθηκε από ευρωβουλευτές υπό τον τίτλο «Πολιτικά δικαιώματα στην Τουρκία, απομάκρυνση Κούρδων Δημάρχων και ο ρόλος της ΕΕ». Νομίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έχει δείξει τα δόντια του» περισσότερο από τους υπόλοιπους θεσμούς για το πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση στην Τουρκία, απάντησε η κα Πίρι.

Διευκρίνισε ότι για την Τουρκία υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις που υπάρχουν για όλες τις υπό ένταξη χώρες, δηλαδή ο σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του Τύπου, της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και φυσικά να μπορεί η αντιπολίτευση να κάνει τη δουλειά της.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, πρόσθεσε, είχαμε πολλά σοβαρά επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η κα Πίρι αναφέρθηκε στο κόψιμο προ-ενταξιακών κονδυλίων από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ζητήσαμε επίσης από το Συμβούλιο να σταματήσει την ενταξιακή διαδικασία με την Τουρκία», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «γνωρίζω ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί οποιοδήποτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (στην Τουρκία) αλλά πρέπει να στείλουμε ισχυρό μήνυμα». «Εχουν ξεπεραστεί κόκκινες γραμμές και συνεχίζουν να ξεπερνιούνται», τόνισε.

Η ολλανδή ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι η αλλαγή δεν θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή από τις Βρυξέλλες, όπως είπε, αλλά από το εσωτερικό της Τουρκίας. Στο τέλος της ημέρας, η κοινωνία των πολιτών αποτελεί το κλειδί, σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε μέτρα.

Η κα Πίρι δήλωσε ακόμη ότι αυτήν την περίοδο συζητείται στο τουρκικό κοινοβούλιο πρόταση νόμου για να δοθεί αμνηστία σε πολιτικούς κρατούμενους. «Είναι κρίσιμης σημασίας αυτή η νομοθεσία να υιοθετηθεί», υπογράμμισε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια