Το μεγάλο "γιατί" πίσω από τον Παπαγγελόπουλο


Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης

Καθώς κορυφώνεται η κομματικο- πολιτική διαμάχη για τη Novartis, εγειρονται στο μυαλό των λογικών μερικά εύλογα ερωτηματικά.

Για παράδειγμα, προς τι η εμπάθεια του κ Παπαγγελόπουλου για τους πρώην (ίσως και νυν) ομοϊδεάτες του της Νέας Δημοκρατίας, των οποίων από πειθήνιο όργανο κατέληξε απηνής διώκτης;

Στην εγκληματολογία, για να φτάσεις στον ένοχο, ο δρόμος είναι ένας: Ποιός έχει το κίνητρο.
Τι κίνητρο είχε ο κ Παπαγγελόπουλος για να στείλει στον εισαγγελέα και στη διαπόμπευση τον Σαμαρά και τον Πικραμένο φερ ειπείν;
Αστούς, δεξιούς, συντηρητικούς σαν αυτόν, που δεν φαίνεται να τον είχαν βλάψει σε κάτι σε πολιτικό, κομματικό, επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο;
Ή μήπως όχι;

Η πολιτική και κομματική ιεραρχία αποφεύγει να θέσει το ερώτημα, που είναι κομβικό.

Πώς ο διοικητής της ΕΥΠ μιάς συντηρητικής κυβέρνησης, επομένως απολύτως έμπιστός της, έφτασε στο σημείο να καταδιώκει τον επόμενο πρωθυπουργό της ίδιας παράταξης, αλλά και την παράταξη την ίδια;
Και μάλιστα λυσσαλέα και με εκφράσεις εμπαθείς, λες και του προξένησαν οι ομοϊδεάτες του κάποια μεγάλη βλάβη;

Ποιά ήταν πραγματικά η αιτία, για την οποία ένας πρώην διοικητής της ΕΥΠ μιάς παράταξης στρέφεται εναντίον της παράταξής του;
Και μάλιστα στην υπηρεσία του πολιτικού και κομματικού εχθρού της;

Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Είναι κοινό μυστικό ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιζούσε ούτε ένα μήνα χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγηση στελεχών της ΝΔ υπό το νεύμα του πρώην πρωθυπουργού Κ Καραμανλή.

Με τις ευλογίες του οποίου βρέθηκε ο έμπιστός του Πρ. Παυλόπουλος για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να χάσει "ομαλά" την πρωθυπουργία ο Σαμαράς και την συγκυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, βρέθηκε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο σύμβουλος για τα εθνικά θέματα, επίσης έμπιστος του Κ Καραμανλή, αλλά και μέντορας στο είδος της συντηρητικής παράταξης διαχρονικάμ, για να μην πέσει η χώρα στα διεθνή βράχια από τους ανίδεους περί την εφαρμοσμένη πολιτική.

Αλλά, το γαϊτανάκι δεν σταμάτησε εδώ.

Πολιτικοί παράγοντες και έμπιστοι του Καραμανλή συμβούλευαν τον πρώτο δύσκολο καιρό κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τον τρόπο που δεν πρέπει να καταστραφούν χειριζόμενα τους τομείς των ΜΜΕ και της κρατικής προπαγάνδας.

Στο πλαίσιο αυτό,ένας απολύτως έμπιστος του Κ Καραμανλή, ο άνθρωπος που του εμπιστεύτηκε τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ο πρώην εισαγγελεάς Παπαγγελόπουλος αναλαμβάνει ένα κυβερνητικό πόστο, που από το ιστορικό των 4,5 τελευταίων ετών φαίνεται ότι έχει ένα και μοναδικό έργο: Να ασχοληθεί με το σκάνδαλο Novartis.

Έτσι απλά;

Από τις πρώτες, ήδη σαφώς εμπαθείς δηλώσεις του, και έξω από την ψυχραιμία και αντικειμενικότητα που απαιτούσε η θέση του (περί του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης) χωρίς να έχει καν θεσμικό δικαίωμα να έχει γνώση του φακέλλου της υπόθεσης, έγινε φανερό ότι το έργο του ήταν προγραμματισμένο προς μια και μοναδική κατεύθυνση.
Όχι να διερευνήσει για τούς ενόχους.
Αλλά, για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένους πολιτικούς.
Κατά σύμπτωση, αντιπάλους της κυβέρνησης που ήταν αναπληρωτής υπουργός.
Και κατά σύμπτωση, τους πιο μαχητικούς αντιπάλους!

Το σαφέστατο στήσιμο ψευδομαρτύρων, οι αστείες καταθέσεις τους, η εξόφθαλμη χρησιμοποίηση δημοσιογραφικών παράκεντρων για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης με εξωθεσμικές διαρροές, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στόν νόμο, και τα σαθρά στοιχεία, που έστειλαν τους φακέλλους σχεδόν όλων των κατηγορούμενων στο αρχείο, είναι μερικές μόνο από τις σοβαρές ενδείξεις της μεροληπτικής "εργασίας" του πρώην διοικητή της ΕΥΠ για να λασπωθούν πολιτικοί αντίπαλοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι για να ερευνηθεί το σκάνδαλο.

Αυτό φαίνεται και από τη βραδυπορία στήν έρευνα για τις σχέσεις Novartis- γιατρών και διοικητών δημόσιων οργανισμών, που έβλαψαν το δημόσιο ταμείο κατά δισεκατομμύρια ευρώ και την υγεία πολιτών από αχρείαστες λήψεις φαρμάκων επί χρόνια.

Ύποπτο είναι επίσης το γεγονός ότι από τους κατηγορούμενους πρώην υπουργούς της περιόδου 2010 - 2014 απουσιάζει μόνο η κ Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φλερτάριζε με το κυβερνόν κόμμα και εξελίχθηκε σε κορυφαίο υπουργό του!

Όποιος θέλει να τεκμηριώσει την κατά πάσα πιθανότητα ενοχή του κ Παπαγγελόπουλου δεν θα το πετύχει ούτε μέσα από τις καταθέσεις των θιγόμενων πολιτικών, ούτε από τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών, που κατατέθηκαν σε βάρος του.

Το μυστικό κρύβεται πίσω από το ερώτημα: Για ποιό λόγο ένα κορυφαίο και έμπιστο πρόσωπο της καραμανλικής παράταξης οδηγήθηκε με τόσο πάθος εναντίον κορυφαίων στελεχών της παράταξής του;

Και, επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, η απάντηση υπάρχει και κρύβεται ως επτασφράγιστο μυστικό στούς κόλπους της συντηρητικής παράταξης της ΝΔ.

Και μόνο όταν αποκαλυφθεί ή όταν εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκαλυφθεί και δεν θα εκθέσει κορυφαία στελέχη του κόμματος υπάρχει ελπίδα να μάθει ο λαός κάτι παραπάνω από το πασιφανές:
Ότι το πολιτικό σκάνδαλο Novartis στήθηκε αναμφισβήτητα για να πληγούν ηθικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια τουλάχιστον 8ετία.

Αλλά, οι αποδείξεις βρίσκονται στο κίνητρο: Γιατί ο έμπιστος της καραμανλικής πτέρυγας μετατράπηκε σε απηνή διώκτη της υπόλοιπης ΝΔ;

Η απάντηση ίσως δεν είναι τόσο δύσκολη.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια