Υποταγή στη νέα τάξη


Θέλουν να κρύψουν τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τους λοιπούς ισλαμιστές εποίκους κάτω από το «χαλί». Αυτό θέλουν να κάνουν με τις αντεθνικές και αντιχριστιανικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που «αποφάσισε» ότι δεν πρέπει να αναγράφονται ούτε το θρήσκευμα ούτε η ιθαγένεια στα στοιχεία τα οποία τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντί η κυβέρνηση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την «απόφαση», ξεκίνησε άμεσα να την εφαρμόζει!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα: «Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Η κυρία Κεραμέως θα πρέπει να εξηγήσει στους Ελληνες, που υπερψήφισαν αυτή την κυβέρνηση έναντι της διεθνιστικής και χριστιανομάχου προηγούμενης, κατά ποίαν έννοια συνιστά «διάκριση» από την πλευρά του κράτους η αναφορά στην ιθαγένεια και στο θρήσκευμα εκάστου μαθητή σε επίσημα έγγραφα.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως, συνεχίζοντας τη δήλωσή της, υπέπεσε και σε ακόμη ένα ατόπημα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και τη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή». Δηλαδή, το ελληνικό κράτος σκοπεύει απλά να δίνει σε αγνώστου προελεύσεως άτομα κάποια πιστοποιητικά ότι... πέρασαν από τα σχολεία μας.

Η υπουργός Παιδείας, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Παιδεία της χώρας μας δεν προώρισται να πλάθει νεοταξικό κιμά, αλλά να διαπλάθει συνειδήσεις Ελλήνων. Αυτό προβλέπει και το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 16.2: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια