Παίρνουν «φωτιά» Στενά & Αιγαίο – Φόβος στην Άγκυρα: «Η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξ/πολη αλλάζει τις στρατιωτικές ισορροπίες»


Σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ μετατρέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα γεμίζοντας την με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μ.Ανατολής, λόγω της αναξιοπιστίας του Ερντογάν, που ετοιμάζει τα δικά του παιχνίδια σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο.

Aυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια σύγκρουση στην περιοχή. Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακόψουν με κάθε τρόπο την επέλαση της Ρωσίας. Ήδη η Μόσχα έχει επιφέρει τα πρώτα πλήγματα στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω της προσέγγισης με την Τουρκία.

Το ζήτημα είναι βέβαια τι κερδίζει η Ελλάδα. Έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ κάτι; Τους δίνουμε βάσεις, αλλά απαιτούμε; Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πάρουμε το πράσινο φως των ΗΠΑ για να οριοθετήσουμε και εν συνεχεία να ανακηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο. Το έχουμε πράξει;

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Εγκαθίστανται στην Αλεξανδρούπολη και αλλάζουν σε μια ευρεία έκταση τις στρατιωτικές ισορροπίες.

Η 3η Ταξιαρχία του αμερικανικού στρατού που προσωρινά έχει εγκατασταθεί στο Στεφανοβίκειο, θα εγκατασταθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η στρατηγική κοινή αυτή κίνηση των ΗΠΑ και της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, αλλάζει εξ ολοκλήρου τις στρατιωτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε μια περιοχή κοντά στην είσοδο του διαδρόμου που μέσω των Στενών του Τσανάκκαλε και της Κωνσταντινούπολης πάει προς την Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει η εφημερίδα Birlik που έχει την έδρα της στην Θράκη, αλλά εκτελεί τις εντολές της Άγκυρας

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τους Αμερικανούς, δεν έχει μόνο εμπορικούς σκοπούς, αλλά με την χρήση του για διάφορους σκοπούς από τον αμερικανικό (κυρίως) στρατό και τον ελληνικό στρατό, ταυτόχρονα αλλάζει τις στρατιωτικές και στρατηγικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.

Ανησυχία λοιπόν στην Άγκυρα. Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια