Ενδελεχής έρευνα στη Λέρο: Δουλειά «εκ των έσω» βλέπουν οι στρατιωτικές αρχές – Πού στρέφεται η Αντιτρομοκρατική


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αντρών της Αντιτρομοκρατικής και του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έχουν μεταβεί στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο και συνδράμουν επικουρικά τις έρευνες των στρατιωτικών Αρχών.

Βεβαίως, αυτό που πρωτίστως αφορά την Αντιτρομοκρατική είναι να διαπιστώσει αν εκλάπη ή όχι ο χαμένος βαρύς οπλισμός και ειδικά από τρίτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά σε πρώτη φάση και τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχει εικόνα Σικούριου στη Λέρο, αφού δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης ή δολιοφθοράς των συστημάτων ασφαλείας.

Η έρευνα είναι ενδελεχής, θα ληφθούν αποτυπώματα και τυχόν ίχνη γενετικών υλικών και θα διασταυρωθούν προς ταυτοποίηση με όλο το υφιστάμενο προσωπικό της βάσης που κατ’ εντολή των αρμοδίων έχει επιστρέψει και κλειστεί στην βάση και βεβαίως θα εξεταστούν όλοι, ίσως και παλαιότερο προσωπικό που υπηρέτησε εκεί και ιδιαίτερα στην αποθήκη πυρομαχικών.

Ο μεγάλος όγκος εργασίας, είναι στο να ελεγχθούν όλες οι καταγραφές και απογραφές οπλισμού της αποθήκης αν συμφωνούν με την τελευταία απογραφή που έγινε κατά την παράδοση-παραλαβή του χώρου στον νέο υπεύθυνο, κατά την οποία ανακαλύφθηκε η απώλεια του οπλισμού και βεβαίως εφόσον εντοπιστούν τα κενά να αναζητηθούν εξηγήσεις από όποιον ταιριάζει με τον χώρο και τον χρόνο, που τυχόν αυτά τα κενά εντοπιστούν.

Έως τότε οι Αρχές επιφυλάσσονται για το τι έχει συμβεί στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού και αν αυτό μπορεί να συσχετιστεί με τρομοκρατία, αφού δεν υπάρχει έως τώρα εικόνα παραβίασης, διάρρηξης ή δολιοφθοράς και έτσι ενδεχομένως να έχει να κάνει με εσωτερικό ζήτημα υπεξαίρεσης εντός της βάσης.

Σε μία τέτοια περίπτωση και πάλι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, όπως και οι λόγοι για τους οποίους συνέβη ή αν πρόκειται για λάθη στις καταγραφές που τυχόν έχουν γίνει μεταξύ των απογραφών αναφέρει το News24/7.

Στον όγκο των ερευνών αυτών είναι να ελεγχθεί και καρέ-καρέ όλο το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό της βάσης, σε μία προσπάθεια επίσης να διαπιστωθεί τι μπορεί να έχει συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι στον συγκεκριμένο χώρο είναι πολύ συγκεκριμένα τα άτομα που έχουν πρόσβαση και οι πρώτοι που θα εξεταστούν ενδελεχώς από τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για βαρύ οπλισμό σε έτοιμα πακέτα για τις ειδικές δυνάμεις του Π.Ν. και η απώλεια που διαπιστώθηκε κατά την παράδοση-παραλαβή της αποθήκης στον νέο υπεύθυνο, αφορά δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστα φυτίλια και υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για νάρκες κατά προσωπικού.

Η απώλεια ενός τόσο ευαίσθητου πολεμικού υλικού είναι λογικό να έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση των Αρχών για να διαπιστωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα η αλήθεια πίσω από αυτή την ανακάλυψη και στην Αστυνομία είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως οφείλουν, για τις εκτιμήσεις γύρω από τι έχει συμβεί και με τι κίνητρα και δεν προτρέχουν χωρίς αποδείξεις να χαρακτηρίσουν το είδος της περίπτωσης με την οποία έχουν να κάνουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια