Η «Αρχή» που αποφασίζει το τέλος μας

Μήπως απαγορεύεται να αναφέρουμε το θρήσκευμα των επαναστατών του 1821; Είναι προσωπικό τους δεδομένο η πίστη τους στον Χριστό;


Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κώστας Σημίτης των Ιμίων έκανε πολλά στη χώρα. Μεταξύ αυτών και η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Αυτή η «Αρχή», με τη βοήθεια της οποίας μπορεί να επέλθει το τέλος της χώρας, «αποφάσισε» ότι δεν πρέπει να αναγράφεται ούτε το θρήσκευμα ούτε η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Και αφού το αποφάσισε η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (είναι αυτή που είχε... αποφασίσει να καταργηθεί και η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες), το κράτος θα συμμορφωθεί!

Το υπουργείο Παιδείας με υπουργό τη Νίκη Κεραμέως θα δρομολογήσει, λένε, τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων ώστε να μην έχουμε ιδέα από πού κρατάει η σκούφια και σε ποιον Θεό πιστεύουν τα παιδιά που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία.

Μια πρώτη απορία: οι μουσουλμανόπαιδες που απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα πώς θα αποδεικνύουν ότι είναι μουσουλμανόπαιδες; Μήπως πρέπει να καταργηθούν οι ευνοϊκές για αυτούς ρυθμίσεις;

Ωστόσο, το βασικό θέμα δεν είναι ο αριθμός των μουσουλμάνων που εισάγονται με ευνοϊκά για εκείνους κριτήρια, αλλά η διαμόρφωση μιας κατάστασης στην κοινωνία όπου οι έννοιες και οι αξίες του έθνους και της πίστης στον Θεό έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ ώστε εντάσσονται σταδιακά στην κατηγορία των... ταμπού για τα οποία δεν μιλάει κανείς και δεν πρέπει να μιλάει κανείς.

Το κράτος, που είναι ελληνικό, η λειτουργία του οποίου πληρώνεται από τους Eλληνες, η ίδρυσή του επιτεύχθηκε με τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και η συνέχιση της ύπαρξής του κατορθώθηκε με το χύσιμο ποταμών ελληνικού αίματος, θα πρέπει να υποκύψει στο κέλευσμα μιας «Αρχής», η οποία θέλει να είμαστε... διακριτικοί με το ποιος υπάρχει και δεν υπάρχει εντός της επικράτειας και τι φρονεί αυτός ο κάποιος...

Η μόνη χαρμόσυνη είδηση που μπορεί να μαθευτεί αναφορικά με αυτή την «Αρχή» είναι το κλείσιμό της.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια