Η πρώτη ασύρματη και δικτυωμένη σκούπα χειρός από την Hoover


Στην εποχή του Internet of Things ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο προσφέροντας μια πληθώρα ψηφιακών εργαλείων ελέγχου και καλύτερης αξιοποίησης τους.

Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Hoover προχώρησε στην παρουσίαση της H-Free 800, της πρώτης Wi-Fi σκούπας χειρός. Το μόνο που απαιτείται για να επικοινωνήσουμε μαζί της είναι η αντίστοιχη εφαρμογή, το Hoover Wizard, η οποία θα μας ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του φίλτρου, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ θα μας προσφέρει και δυνατότητα παραμετροποίησης των λειτουργιών της συσκευής.

Στον τομέα της παραμετροποίησης περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικό «κλείδωμα» για να μην μπορούν να την ανοίξουν παιδιά, στατιστικά στοιχεία και συμβουλές χρήσης, ποιο αξεσουάρ είναι κατάλληλο για κάθε επιφάνεια, ακόμη και ένα μετρητή καύσης θερμίδων όταν την χρησιμοποιούμε.

Πέρα από τις δικτυακές επιδόσεις, η βάρους 3,7 κιλών H-Free 800 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 22Volt που της προσφέρει αυτονομία έως 35 λεπτών, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ με τεχνολογία H-LAB χωρίς ψήκτρες, κρατά σταθερή την απόδοση στην απορρόφηση, σε όλο το χρόνο χρήσης. Η μπαταρία φορτίζεται - επάνω στην σκούπα ή μόνη της - πλήρως σε 5 ώρες, ενώ διατίθεται και ως αξεσουάρ, για περαιτέρω επέκταση της αυτονομίας χρήσης.

Παράλληλα, στον κρίσιμο τομέα του διαχωρισμού της σκόνης, η σκούπα έχει την τεχνολογία HSpin-Core+, με σώμα φίλτρου που περιστρέφεται με πάνω από 2.000 στροφές το λεπτό, διαχωρίζοντας τα μεγάλα σωματίδια από τα μικρά, ενώ το ισχυρό ρεύμα αέρα μεταφέρει όλη τη βρωμιά στο κάτω μέρος του κάδου χωρητικότητας 0,7 λίτρων, διατηρώντας διαρκώς, σταθερή την ισχύ απορρόφησης και μειώνοντας  την ανάγκη καθαρισμού του φίλτρου. Μάλιστα, το φίλτρο είναι κατά 55% μεγαλύτερο στην εξαγωγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της Hoover, συντελώντας στην κατακράτηση της σκόνης και στη μακρόχρονη συντήρηση του.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, δηλαδή μιας ισχυρής μπαταρίας με ένα σύγχρονο μοτέρ και ένα εξελιγμένο φίλτρο, προσφέρουν υψηλή απόδοση στον καθαρισμό κάθε επιφάνειας, χωρίς υπολείμματα και με χαμηλές εκπομπές σωματιδίων στο χώρο.

Τέλος, η H-Free 800 συνοδεύεται από μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που της επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε. Έτσι στην κλασική της μορφή διαθέτει μακρύ σωλήνα και μια φαρδιά βούρτσα χαλιών με μηχανικά περιστρεφόμενη κεφαλή, η οποία στο μπροστινό της μέρος έχει και φώτα LED. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να καθαρίσει όλες τις μεγάλες επιφάνειες, με τον φωτισμό να βοηθά στην «ανακάλυψη» της σκόνης. Επίσης, χάρη στη λειτουργία Easy Driving, ο μακρύς σωλήνας έχει τη δυνατότητα κλίσης συνολικά 180 μοιρών (δεξιά-αριστερά) για μεγάλη ευελιξία, ώστε να παρακάμψουμε κάθε εμπόδιο, αλλά και για να φτάσει κάτω από καναπέδες και τραπέζια με μόλις μία κίνηση του χεριού μας. 

Επιπλέον η σκούπα Hoover H-Free 800 διαθέτει ποικίλα εξαρτήματα που  μπορούμε να συνδέσουμε στο σώμα όπως: μία ειδική βούρτσα για ευαίσθητα υφάσματα, ρύγχη για γρίλιες καλοριφέρ και εξαερισμού, όπως και μεγάλου μήκους για σοβατεπί ή για δύσκολα στην πρόσβαση σημεία, κοντό πέλμα για σκληρές επιφάνειες, καθώς και μια διπλή σπαστή προέκταση, που μας επιτρέπει να φτάσουμε ακόμη και στο ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης. Μάλιστα, η νέα σκούπα Hoover επιτρέπει τη μείωση της έντασης του ήχου χάρη στην επιλογή Silent Mode κατά 4 decibel, ενώ το Continuous mode την κρατά ανοιχτή για όλη τη διάρκεια του σκουπίσματος, χωρίς να χρειάζεται να πατάμε τον διακόπτη on-off.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια