Τρεις «μπαλωθιές» του ΟΦΗ και τέζα ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός δεν έμαθε από το περσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έχασε και πάλι από τους Κρητικούς στο ΟΑΚΑ με 3-1 για την 2η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός μετά την γκέλα στην πρεμιέρα της Super League στην έδρα της Λαμίας όπου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) ήθελε τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του ΟΦΗ με τους Κρητικούς να έχουν φύγει με το διπλό πέρσι από την Αθήνα. Οι πράσινοι δεν έμαθαν από το περσινό τους μάθημα και έχασαν και φέτος από τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη στον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ήταν και αυτός ένα μάτσο χάλια και δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα το πρόσωπ που είχε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και για δεύτερο παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κυρίαρχος ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος

Σε ένα ματς που έγινε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που υπήρχε μέσα στο γήπεδο στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Κρητικοί δεν άφησαν διαδρόμους στον Παναθηναϊκό και μάλιστα έριξαν την πρώτη τους προειδοποιητική βολή στο 7΄ με τον Ναμπί να πιάνει το φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και ο Διούδης με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του, στη συνέχεια ο Μάνος πήρε το ριμπάουντ αλλά και πάλι ο Διούδης έσωσε την ομάδα του με διπλή προσπάθεια.

Ο ΟΦΗ δεν σταμάτησε εκεί αφού ήταν κυρίαρχος στο χορτάρι και απείλησε με σουτ του Τσιλιανίδη στο 21', νέο σουτ του Ναμπί πέντε λεπτά αργότερα και στο 30' ο Μάνος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγαινε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε στο 30ο λεπτό το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα. Ο Τσιλιανίδης «τρύπησε» μια μια πάσα την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Μάνος βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη και δεν αστόχησε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, αλλά σωστά το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να δείξει σέντρα.



Μετά το γκολ δεν άλλαξε κάτι στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ να πιέζει και να απειλεί και μάλιστα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 43΄ με τον Γιαννούλη, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR ως φάουλ πάνω στον Μακέντα, λίγο πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, ο διαιτητής Τζήλος πήγε μόνος του να ελέγξει τη φάση στην οθόνη και ακύρωσε το γκολ των Κρητικών. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, περίπου 5.000 θεατές, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε και αποδοκίμασε έντονα τους πράσινους κατά την είσοδο τους στα αποδυτήρια.

Man-os of the match

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάτι το διαφορετικό με τον Παναθηναϊκό να είναι ανύπαρκτος αν και απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κουρμπέλη στο 47΄. Ο ΟΦΗ στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη, στο 51', έγραψε το 2-0 έχοντας και πάλι σκόρερ τον Μάνο. Ο Νέιρα κέρδισε τη μπάλα στο κέντρο από τον Νούνες και έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μάνο βγάζοντας τον τετ α τετ με τον Διούδη και δεν αστόχησε. Ο βοηθός σήκωσε και πάλι το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά το VAR υπέδειξε στον διαιτητή πως ο επιθετικός του ΟΦΗ έφυγε από κανονική θέση.

Ούτε το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ αφύπνισε τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους στο 58' ένα γκολ δώρο στους Κρητικούς με τον Μπουζούκη να κάνει λάθος και ο Μάνος που ήταν στη μεγάλη περιοχή, μοίρασε την μπάλα στον Τσιλιανίδη στο ύψος του πέναλτι και αυτός σε κενή εστία έγραψε το 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο ρυθμός δεν άλλαξε στη συνέχεια του ματς μέχρι τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ο Περέα από πλευράς Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ο νεαρός άσος του τριφυλλιού ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι στο 85' σε μαρκάρισμα του Νίκου Μαρινάκη. Ο Φεντερίκο Μακέντα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και δεν αστόχησε διαμορφώντας το Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3. Το ματς έκλεισε με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κουρμπέλη για σκληρό μαρκάρισμα στον Κοροβέση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Δώνης, Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78’ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (86’ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90’ Φιγκερέιδο).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια