Στον Άδωνι Γεωργιάδη ποντάρει το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Στον υπό δικαστική διερεύνηση για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο NOVARTIS, λαλίστατο σε μέσα ενημέρωσης, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνι Γεωργιάδη ποντάρει το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα για να κυριαρχήσει και επίσημα στην Ελλάδα στη μετα-μνημονιακή εποχή. Αδημονεί για τον νέο Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστεί να ανοίξει το δίαυλο εισροής ανεξέλεγκτου χρήματος στην ελληνική αγορά, υπό το πρόσχημα της απαιτούμενης Ανάπτυξης και των Επενδύσεων. Το χρήμα που διαθέτει το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα με τη συμμετοχή διακεκριμένων και προβεβλημένων Ελλήνων είναι τεράστιο. Το ένα μετά το άλλο βαπόρια, φορτηγά και αποθήκες λαθρέμπορων διακίνησης ναρκωτικών, τσιγάρων πετρελαίου, ειδών πολυτελείας και πολλών άλλων που συλλαμβάνονται σωρηδόν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι αρμόδιες κρατικές αρχές αποδεικνύει την έκταση κυριαρχίας του ΔΟΕ στην Ελλάδα, τη δύναμη του χρήματος που έχει αποκτήσει και προφανώς την τεράστια επιρροή στις κοινωνικές, επιχειρηματικές και πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Το χειρότερο όλων αποδεικνύει το βαθμό εκμαυλισμού τοπικών κοινωνιών, που εκλιπαρούν πια για βαπόρια ναρκωτικών προς εκφόρτωση ή και επισκευή σε ελληνικές παραλίες. Μέχρι και λιτανείες προγραμματίζονται για την υποδοχή του εύκολου «μαύρου» χρήματος από τους ντόπιους πατέρες του Έθνους. Απόλυτα φυσιολογικό καθώς η δύναμη του ΔΟΕ βασίζεται στο ξέπλυμα του χρήματος με τη σιωπηρή συγκατάθεση αν όχι διάβρωση των τοπικών αξιωματούχων και των ανήμπορων απλών πολιτών. Αντλεί δύναμη από την επιθυμία των πολιτών για μία καλύτερη ζωή, με οποιοδήποτε τρόπο, από αυτή που προσφέρει το οργανωμένο Κράτος .

Αμέτρητες οι επιχειρηματικές φιγούρες "αχυράνθρωπων" ποντάρουν στην επικοινωνιακή προβολή μέσων ενημέρωσης. Μέχρι και σήμερα κάποιοι απατεώνες απολαμβάνουν αδικαιολόγητη προβολή, πολιτική ανοχή και μέχρι και ξένων κυβερνητικών αξιωματούχων στήριξη χωρίς να έχουν εμφανίσει ένα δολάριο καθώς οι έλεγχοι λόγω capital controls παραμένουν αυστηροί. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε πρόσφατη συνέντευξη στο CNN ήταν σαφής κι ορθός ότι “δεν υπάρχουν ειδικά κατ’ εθνικότηταprojects” στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ανοίγοντας άθελά του όμως την όρεξη και στα funds της νήσου Κεϊμάν και άλλων που συνωστίζονται στην Ελλάδα άμα την ανάληψη του κ.Μητσοτάκη, περιμένοντας το πολυπόθητο πράσινο φως για άμεσες επενδύσεις άφθονου χρήματος ναρκο-δολαρίων. Αν θα τους κάνει το χατίρι ο κ.Γεωργιάδης άθελά του θα φανεί σύντομα στο νέο Νομοσχέδιο που θα φέρει προς διαβούλευση αρχικά και ψήφιση μετά στην ελληνική Βουλή.

Σε μία άλλη ιδιαίτερα κατατοπιστική συνέντευξή του στο capital.gr ο κ.Γεωργιάδης αναφέρεται στις ελεγκτικές εταιρείες που θα αναλάβουν το ρόλο του διεκπεραιωτή «μόνο στην περίπτωση που οι εταιρείες θα θέλουν να εισπράξουν γρηγορότερα τα χρήματα τους από το κράτος». Μία εντυπωσιακή προσέγγιση από τον Υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη καθόσον δεν γνωρίζουμε κάποια επιχείρηση παγκοσμίως που δεν θέλει να εισπράξει τα χρήματά της από το Κράτος συντομότερα. Το ζήτημα βεβαίως που αναδύεται είναι τι θα γίνεται με εκείνες τις εταιρείες που δεν θα απευθύνονται στις ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες φαίνεται να αναλαμβάνουν έναν ιδιαίτερο ρόλο που θυμίζει άλλες καταστάσεις. Γιατί το Κράτος απέναντι σ’αυτές θα είναι αργό, ενώ προς τις άλλες που καταφεύγουν στις ελεγκτικές θα είναι πιο γρήγορο! Ας περιμένουμε να δούμε όμως το πολυνομοσχέδιο από τον Άδωνι Γεωργιάδη να διαφωτιστούμε όλοι καλύτερα.

Δυστυχώς ο κ.Γεωργιάδης παρουσιάστηκε στην παραπάνω συνέντευξη με ελλιπή ενημέρωση για συγκεκριμένη επένδυση εταιρείας με πολλά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο μεταξύ άλλων και τη σημερινή κατάστασή της αλλά μια ελλιπής ενημέρωση συγχωρείται στον εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο NOVARTIS, a priori αθώο φυσικά. Ο κ.Γεωργιάδης δημοσίως κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την αρμόδια Εισαγγελέα κ.Τουλουπάκη ως παράνομη καθώς «Σύμφωνα με τοΝόμο που ισχύει, όταν αφορά πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να ολοκληρώνεται (η προκαταρκτική έρευνα) εντός εξαμήνου». Ίσως κάποιους να βολεύει η παράνομη αυτή προφανώς χρονική επιμήκυνση της υπόθεσης και η δικαστική ομηρεία του νέο-τοποθετούμενου Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας. Εκτίμηση πάντως είναι ότι μόλις ο κ.Γεωργιάδης κάνει σωστά τη δουλειά του με το Πολυνομοσχέδιο του για την ανάπτυξη της Ελλάδας και την εισροή του παγκοσμίου χρήματος η υπόθεση θα κλείσει σύντομα με ευτυχή κατάληξη και για τον ίδιο, όπως και για πολλούς άλλους πολιτικούς που έχουν αποσυρθεί από την επικαιρότητα πια.

Η Ελλάδα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην προετοιμασία του εορτασμού του 2021. Το καίριο ζήτημα αυτού του αιώνα είναι αν θα εορτάσει τα 200 χρόνια ραγιαδισμού και αποικίας ή την απαρχή μίας νέας εποχής για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ανθρωπότητα. Ίδωμεν...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια