Ο Άδωνις απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα


Της δημοσιογράφου Λέττας Καλαμαρά

Νυχθημερόν και χωρίς διακοπές εργάζεται ο εμπλεκόμενοςστο σκάνδαλοNovartis ακόμα δυστυχώς Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα και με ανώνυμα δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο. Με βήμα ταχύ φέρνει τον νέο νόμο για επενδύσεις για διαβούλευση στην τιτάνια προσπάθειά του να ανοίξει τους κρουνούς του παγκόσμιου χρήματος στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας και το «δεξί του χέρι» Αλέκος Φλαμπουράρης στο Μέγαρο Μαξίμου, που πρόσφατα ύμνησε δημόσια ο κ.Γεωργιάδης ως συνέχειά του, είναι αποφασισμένος να πετύχει ο επικοινωνιακός Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. «Κυριάκο, φτιάξε Κράτος» απαίτησε ο λαός εξάλλου και το Κράτος χρειάζεται χρήμα από παντού για να λαδώσει τη μηχανή του η οποία στέγνωσε στα Μνημονιακά χρόνια μαζί με τα εισοδήματα του λαού.

Ο νέος αναμενόμενος Νόμος Γεωργιάδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανοίξει την όρεξη και στο παγκόσμιο δίκτυο διακίνησης που βλέπει στο νέο Κράτος Μητσοτάκη χρυσές δουλειές εις το όνομα της πατρίδας και του σύγχρονου φιλελευθερισμού με ξένες αβάντες. Τα περιβόητα fundsτου Delaware, Κύπρου, Σιγκαπούρης, Βενεζουέλας και εξωτικών νήσων σε Καραϊβική και Μάγχη μεταξύ άλλων αδημονούν να ανοίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης με το νέο Νόμο του τις θύρες της Ελλάδας που είχαν κλείσει επιπλέον και τα ενοχλητικά capital controls.

Για τα τελευταία θεωρείται δεδομένο ότι ο άλλος εμπλεκόμενος ακόμα δυστυχώς στο σκάνδαλο NovartisΓιάννης Στουρνάρας θα συμβάλλει στην άρση τους σύντομα για το καλό της οικονομίας, φυσικά. Το μεταδικτατορικό δόγμα «Πλούσιοι Έλληνες και Φτωχό Κράτος» που συνέβαλε τα μέγιστα στην εθνική πατριωτική χρεοκοπία του 2009 επανέρχεται στην κανονικότητα για την ελληνική και διεθνή ολιγαρχία υποσχόμενο νέες στιγμές εθνικής ηδονής.

Ασφαλώς κανείς δεν αναφέρεται σε ένα νέο Ελληνικό Κράτος με «Πλούσιο Κράτος και Πλούσιους Έλληνες». Αυτό για τους τεχνοκράτες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους είναι ουτοπία που δεν διδάσκεται στα κολέγια. Ελληνικό νησί με τους κατοίκους όλους μαζί διψά να γίνει το κέντρο του διεθνούς ξεπλύματος δολαρίων και η διεθνής μαφία που κυβερνάει την Ελλάδα αδημονεί να εγκατασταθεί εκεί με τις ευλογίες φυσικά του ιερατείου της. Ίσως μία ειδική οικονομική ζώνη ελευθέρων συναλλαγών να δυνάμωνε και τις συναλλαγές της σύγχρονης ανάπτυξης.

Ευτυχώς σε όλα τα παραπάνω ο Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί ζευγάρι με τον Υφυπουργό του κ.Παπαθανάση, στέκονται όπως ο βράχος του Αλκατράζ, προστατεύοντας την Ελλάδα από μία νέα υποδούλωση που θα οδηγήσει στον ηθικό εκμαυλισμό της και μαθηματικά στη διάλυσή της. Μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη αρχή του κ.Γεωργιάδη με την εμπλοκή του σε δραστηριότητες επιχειρήσεων και την ασαφή εξαγγελία για ανάμιξη ελεγκτικών εταιρειών σε κρατικές λειτουργίες τώρα αναμένεται ένας αυστηρός και παραγωγικός νέος Νόμος Επενδύσεων Γεωργιάδη.

Ίδωμεν σύντομα με την πανσέληνο του Αυγούστου τι θα μας έρθει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια