Sponsor

ATHENS WEATHER

Η Τουρκία κατασκευάζει το αντιπυραυλικό σύστημα Siper που θα είναι "ισοδύναμο με το S-400 με καλύτερα χαρακτηριστικά"


Η διοίκηση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια της Τουρκίας και δεν θα γίνει τίποτα ενάντια σε αυτό, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία τεχνική εξήγηση για να υποστηρίξουν το επιχείρημα ότι το αμυντικό σύστημα S-400 και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 δεν μπορούν να συνυπάρξουν, επικρίνοντας για άλλη μια φορά την απόφαση των ΗΠΑ να αποπέμψουν προσωρινά την Τουρκία από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών.

"Πιστεύουμε ότι ο ορθολογισμός της απόφασης αυτής θα αμφισβητηθεί όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλους εταίρους", δήλωσε ο Ντεμίρ, σημειώνοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ απέχει πολύ από το να είναι λογική.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη πει ότι είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35, εξαιτίας της αγοράς των S-400. Η Άγκυρα είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 μαχητικά και οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες συμμετείχαν επίσης στην κατασκευή των αεροσκαφών, κατασκευάζοντας μερικά από τα κρίσιμα κομμάτια του αεροσκάφους.

Ο Ντεμίρ τόνισε ότι εργάζονται επίσης σε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τα οποία θα είναι ισοδύναμα με τα S-400 με καλύτερα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι εγχώριες σειρές πυραύλων άμυνας HISAR και το σύστημα αεράμυνας Siper θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά από το 2021.

Τα εσωτερικά συστήματα πυραυλικής άμυνας για χαμηλό υψόμετρο (15 χλμ., Hisar-A) και μεσαίου υψόμετρου (25 χλμ., Hisar-Ο). Κατασκευάστηκαν από τις τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας Roketsan και Aselsan.

Οι πύραυλοι HISAR είναι στρατιωτικά όπλα που αναπτύσσονται για να προστατεύουν τις στρατιωτικές βάσεις, τους λιμένες, τις εγκαταστάσεις και τα στρατεύματα από τις απειλές από αέρος, καθώς και να καλύπτουν τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για ένα σύστημα ασφαλείας για την άμυνα χαμηλού και μεσαίου υψομέτρου.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν από την Aselsan τα ραντάρ, τα συστήματα εντολών και ελέγχου των HISAR και τα συστήματα ελέγχου εκτόξευσης, ενώ η Roketsan ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

Τα συστήματα HISAR είναι αποτελεσματικά σε σχέση με αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους Κρουζ, drone και πυραύλους αέρος-εδάφους.

Το σχέδιο για το Siper, το πρώτο εγχώριο σύστημα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας που κυκλοφόρησε , ξεκίνησε επίσης από την Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις SAGE, ASELSAN και ROKETSAN.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια