Νέο μυστηριώδες προηγμένο drone έκανε την εμφάνιση του σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε το Πεκίνο


Ο παλαιότερος κατασκευαστής αεροπλάνων της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του νέου drone τεχνολογίας stealth που δημιούργησε, το οποίο επιχειρεί από αεροπλανοφόρα.

Η Παρασκευή ήταν η 50η επέτειος της πρώτης πτήσης ενός αεροσκάφους εγχώριας κινεζικής σχεδίασης, του J-8 interceptor της Shenyang Aircraft Corporation και για να τιμήσει την περίσταση, η κρατική εταιρεία κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό βίντεο που γιορτάζει τα διάφορα επιτεύγματα της στον τομέα της αεροναυπηγικής το τελευταίο μισό αιώνα.

Στο επίμαχο βίντεο η κινεζική εταιρεία ουσιαστικά αποκάλυπτε ένα νέο προηγμένο drone που προφανώς αναπτύσσει για την αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τις δυνατότητες του.

Αξίζει να επισημανθεί πως η Shenyang σχεδίασε επίσης το πρώτο κινεζικό αεροσκάφος που επιχειρεί από κατάστρωμα αεροπλανοφόρου, το J-15, και εργάζεται στο J-31 ή το FC-31, ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που επίσης θα επιχειρεί από αεροπλανοφόρα.

Η Shenyang φημολογείται ακόμη ότι έχει αναπτύξει και το drone Sharp Sword, σημειώνουν οι Global Times.

Άλλες χώρες έχουν αρχίσει επίσης να αναπτύσσουν αεροσκάφη UAV, με τις ΗΠΑ να δοκιμάζουν τα X-47B και MQ-25 Stingray, με το τελευταίο να επιχειρεί και από αεροπλανοφόρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια