Champions League: Πήρε το 0-0 στην Τσεχία ο Ολυμπιακός


Στο... χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ματς με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία (0-0) και την προσεχή Τρίτη (30/07) θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν στο Καραϊσκάκη και να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός, στη δεδομένη χρονική περίοδο, δεν ήταν καλός στα τελειώματα των φάσεων, ωστόσο, λειτούργησε πολύ καλά ανασταλτικά και με το κορυφαίο τον Σεμέδο κράτησε το μηδέν στην άμυνά του. Οι Τσέχοι είχαν δοκάρι στο 44΄, ωστόσο, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση την ομάδα που μπορεί να «τρομάξει» τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς επί ελληνικού εδάφους.

Με τον Βαλμπουενά να παίρνει την θέση του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή και τους Μπουχαλάκη-Γκιλιέρμε δίπλα στον Γάλλο, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ματς από το ξεκίνημα και είχε αρκετές φορές τις προϋποθέσεις να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση, κυρίως από δεξιά με τον Ποντένσε.

Δεν είχε σε καλή μέρα τον Γκερέρο, όμως, η ελληνική ομάδα και μοιραία έκλεισε το πρώτο μέρος με μόλις μία καλή στιγμή, στο 12ο λεπτό, όταν από το γύρισμα του Τσιμίκα ο Γκερέρο έπιασε... αέρα από το ύψος του πέναλτι. Στο 17΄ από ασίστ του Ποντένσε στην περιοχή, το αριστερό σουτ του Βαλμπουενά ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι Τσέχοι προσπάθησαν κυρίως από τη δεξιά πτέτυγα να απειλήσουν κι άρχισαν να γίνονται περισσότερο απειλητικοί μετά την αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 24ο λεπτό (στην θέση του πέρασε ο Μπα). Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, την πρώτη στο 39΄, με τον Σα να διώχνει σωτήρια το σουτ του Κόπιτς και την δεύτερη (και κορυφαία στο διάστημα αυτό) στο 44΄, όταν η μπάλα μετά το κόρνερ των γηπεδούχων και τη σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού να βρίσκει στον Γκερέρο και να σταματά στο δεξί δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησαν με τον Καμπάγια στο 51΄ και μέχρι το 60΄ είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή του.

Ο Μαρτίνς διέγνωσε το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και έβγαλε από το ματς τον Βαλμπουενά και πέρασε τον Καμαρά. Η κίνηση αυτή δικαίωσε απόλυτα τον Πορτογάλο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, βελτιώθηκαν στον ανασταλτικό τομέα και σιγά-σιγά ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς. Στο 78΄, μάλιστα, «άγγιξαν» το 0-1, με το πλασέ του Μασούρα να φεύγει ελάχιστα άουτ.  

Το ματς δεν είχε άλλες φάσεις μέχρι το φινάλε του, με τους Πειραιώτες να κρατούν σχετικά άνετα το μηδέν στην άμυνά τους.

(PHOTO: INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια