«Βασιλιάς» στο Λονδίνο ο Τζόκοβιτς


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε στο τέλος του μεγαλύτερου σε χρονική διάρκεια τελικού, που έχει καταγραφεί στο Γουίμπλεντον.

Ο κορυφαίος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ ύστερα από παιχνίδι που διήρκεσε 4 ώρες και 55 λεπτά (!) κατακτώντας τον δεύτερο Γκραν Σλαμ τίτλο της χρονιάς, καθώς είχε προηγηθεί ο τίτλος στη Μελβούρνη.

Ο «Νόλε» σήκωσε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχή χρονιά και συνολικά πέμπτη στην καριέρα του, φτάνοντας στους 16 τίτλους Γκραν Σλαμ και μειώνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ράφαελ Ναδάλ (18) στους δυο και από τον Φέντερερ (20) στους τέσσερις.

Ο τελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ (στο 12-12), με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει προηγουμένως σώσει δύο ματς πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο τελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ (12-12), με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει προηγουμένως σώσει δύο ματς πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο 32χρονος Σέρβος πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ σε 60 λεπτά (7-6), ενώ ο Ελβετός ισοφάρισε ύστερα από μόλις 25 λεπτά (6-1). Ο Τζόκοβιτς πήρε ξανά προβάδισμα, πάλι στο τάι μπρέικ (7-6 σε 53 λεπτά).

Ο 38χρονος Ελβετός απάντησε στο 4ο σετ με 6-4 (σε 40 λεπτά) για να κριθεί η αναμέτρηση στο 5ο και τελευταίο, όπου οι δύο αντίπαλοι έφτασαν στο 12-12 γκέιμς, ενώ στο τάι μπρέικ ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-3.

(PHOTO: REUTERS/TOBY MELVILLE)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια