Κυριάκο πάρ' το αλλιώς!!!


Ούτε μήνα δεν έκλεισε η νέα κυβέρνηση και άρχισε τα αυτογκόλ. Πριν καν καταλαγιάσει η επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης του καινοτόμου κυβερνητικού σχήματος, η κυβέρνηση έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται καθαρά για γκάφες κι όχι για συνειδητές επιλογές.

Επειδή, όμως, ο νέος κάτοικος του Μαξίμου μετράει πολλά χρόνια στην πολιτική, που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικά αφελής, τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι πράξεις της κυβέρνησης που εξόργισαν τους ψηφοφόρους που της έδωσαν εντολή να στείλει τον Τσίπρα και την παρέα του στο πυρ το εξώτερο, έγιναν εν γνώσει του.

Στο πλαίσιο του... πολιτικού πολιτισμού που εισήγαγε ο Βαγγέλας από τας Βρυξέλλας.

Είχε προηγηθεί βέβαια η τοποθέτηση συριζαίων σε υπουργεία, ωστόσο, ήταν ο Τσουβάλας κι ο ποταμίσιος Μαυρωτάς που ανέβασαν στα κάγκελα τον λαό που ψήφισε τον Κυριάκο για να τσακίσει υποτίθεται την πρώτη φορά αριστερά για τα δεινά που έφερε στον τόπο.

Ο μεν πρώτος γνωστός για το... θεάρεστο έργο του στο Μάτι, ο δε δεύτερος για την πλάτη που έβαλε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο οποίος Μαυρωτάς μας πληροφόρησε, ότι δέχθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου, καθώς λέει η Νέα Δημοκρατία λείανε τις γωνίες στις απόψεις της για την επαίσχυντη συμφωνία.

Κάτι που επιβεβαιώσαν πλήρως τόσο ο νέος υπουργός Άμυνας όσο και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Με τον Κοτζιά και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ευθαρσώς ότι δικαιώθηκαν απαιτώντας από τη ΝΔ να ζητήσει συγνώμη.

Έλεος!!!

Φρονούμε ότι ο Κυριάκος στις προγραμματικές δηλώσεις θα επιχειρήσει να μαζέψει το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να δώσει συγχωροχάρτι στον Τσίπρα για τα εγκλήματά του, επικαλούμενος τον... πολιτικό πολιτισμό που λέγαμε.

Να ακολουθήσει δηλαδή τον δρόμο που χάραξε ο Καραμανλής το 2004, ο οποίος αφού εξελέγη έχοντας κάνει σημαία του την διαπλοκή Σημίτη - Κόκκαλη, αίφνης ανέκρουσε πρύμνα λέγοντας ότι δεν θα επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών.

Εφόσον λοιπόν ο Κυριάκος επιλέξει να μετονομάσει το κυνήγι μαγισσών σε μη ρεβανσιστικές διαθέσεις, όπως ακούγεται, αποφασίζοντας να πορευθεί στον δρόμο του... πολιτικού πολιτισμού να γνωρίζει ότι θα έχει υπογράψει την πολιτική του καταδίκη.

Γιατί θα φορτωθεί όλα τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις όποιες αστοχίες κάνει ο ίδιος, και σε περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης αν σκάσει η βόμβα θα σκάσει στα χέρια του. Κι έτσι θα οδηγηθεί κατευθείαν στα πολιτικά Τάρταρα.

Και εξηγούμαστε:

Οικονομία

Οι νάρκες που του κληροδότησε ο Τσίπρας είναι έτοιμες να εκραγούν. Είμαστε περίεργοι τι θα πει στους δανειστές πχ. όταν τον ρωτήσουν τι θα κάνει με τις εκκρεμείς συντάξεις και τα αναδρομικά ή το ιδιωτικό χρέος που έχει ξεφύγει. Θα τους πει μην ανησυχείτε θα μειώσω τους φόρους και θα κατακλύσουν την Ελλάδα οι επενδυτές με την ανάπτυξη να χτυπάει κόκκινο; Προφανώς θα σκάσουν στα γέλια. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι για να αποδώσει το πρόγραμμα του Μητσοτάκη χρειάζεται χρόνος. Άρα μέχρι τότε τι γίνεται;

Εθνικά

Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, οι Αμερικανοί αλλά και οι Ευρωπαίοι, αντί να στριμώξουν ουσιαστικά τους Τούρκους τους χαϊδεύουν. Πως μεταφράζεται η στάση τους; Αδιάκοπη συνέχεια του παζαριού για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και κατόπιν στο Αιγαίο. Και πως θα συμπεριφερθούν άραγε αμφότεροι σε μια νέα κυβέρνηση που τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ότι παίρνει την σκυτάλη από τους προηγούμενους ακολουθώντας επί της ουσίας την ίδια γραμμή;

Μεταναστευτικό - Ασφάλεια

Στο πρώτο και πάλι τα δείγματα γραφής είναι απογοητευτικά. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ενστερνίζεται τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά προς άμεση λύση του προβλήματος. Αντίθετα αγκαλιάζει αυτές του Τσίπρα.

Όσον αφορά το δεύτερο, μένει να δούμε πως θα κινηθεί. Πολύ φοβούμαστε ότι και σε αυτόν τον τομέα θα ρίξει νερό στο κρασί της. Διαφορετικά δεν θα επέλεγε να βάλει πασόκους στις θέσεις του υπουργού και του υφυπουργού και συριζαίο στη θέση του γραμματέα. Αν ήθελε να στείλει το απαιτούμενο μήνυμα θα έβαζε είτε τον Άδωνι είτε τον Βορίδη. Και οι συμβολισμοί δείχνουν πάντα τις προθέσεις.

Άρα και σε αυτή την περίπτωση εικάζουμε ότι τα εγκλήματα των συριζαίων θα μείνουν ατιμώρητα, δείχνοντας στους εταίρους μας ότι στο μεταναστευτικό (στην ασφάλεια ευτυχώς ακόμη δεν δεχόμαστε εντολές. Θα κάνουμε τις μακακίες μόνοι μας), είμαστε διατεθειμένοι να εκτελέσουμε τις διαταγές τους.

Διαφθορά - Σκευωρίες
Σε αυτούς τους τομείς η κυβέρνηση, όπως και στην ασφάλεια που αναφέραμε, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρ' όλ' αυτά διακρίνουμε κι εδώ μια τάση για άφεση αμαρτιών. Οι όποιες κινήσεις κουκουλώματος των αμαρτιών μπορεί να μην επηρεάσουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό, θα την πλήξουν, εντούτοις, στο εσωτερικό και δη στον κόσμο που ψήφισε τον Μητσοτάκη για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

Συνεπώς, ποια είναι η λύση για να μην εγκλωβιστεί και στο τέλος καεί από τα παραπάνω η κυβέρνηση;

Να πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκλήματά του.

Και δεν είναι ρεβανσισμός, όπως λένε διάφοροι κυβερνώντες, είναι δικαιοσύνη!!!

Δικαιοσύνη για τα 200 δισ. που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού όταν ο Σαμαράς έβγαζε την Ελλάδα στο ξέφωτο.

Δικαιοσύνη για την παράδοση των ασημικών της χώρας στα κοράκια για 100 χρόνια.

Δικαιοσύνη για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Δικαιοσύνη για την μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Δικαιοσύνη για την σκευωρία της Novartis και τα αλισβερίσια με τους διάφορους Πετσίτηδες που πλούτισαν εν μία νυκτί.

Δικαιοσύνη για τους νεκρούς στο Μάτι και την ανοχή σε μπαχαλάκηδες, τρομοκράτες και λοιπούς εγκληματίες.

Μόνον έτσι θα καταφέρει να πετύχει η κυβέρνηση. Και θα την σέβονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Αλλιώτικα, θα είναι απλώς μια «δεξιά παρένθεση», κάνοντας το όνειρο του Τσίπρα για επιστροφή στην εξουσία, πραγματικότητα.

Αναμένουμε εναγωνίως τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου.
Μακάρι να διαψευστούμε.
Οψόμεθα...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια