Ρώσοι ερευνητές αποκαλύπτουν πότε θα βρεθεί ο πλανήτης «κλώνος» της Γης


Η επιστημονική κοινότητα στρέφει το βλέμμα της όχι τόσο στο να εντοπίσει ένα πλανήτη «κλώνο» της Γης αλλά στη σύνθεση των ατμοσφαιρικών στρωμάτων αυτού του πλανήτη και στη δυνατότητά του να υποστηρίξει κάποια μορφή ζωής.

Στο εγγύς μέλλον θα βρεθεί ένας πλανήτης «κλώνος» της Γης εκτιμά ο διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Ανατόλι Πετρουκόβιτς.

«Στα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα βρούμε τον “δίδυμο” του πλανήτη Γη. θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε από τι αποτελείται η ατμόσφαιρα του και να κάνουμε μια προκαταρκτική αξιολόγηση του κλίματος και των θερμοκρασιών», εξηγεί ο ερευνητής.

Υποστήριξε ότι αυτή η γνώση θα οδηγήσει σε μια περαιτέρω σειρά ερωτημάτων όπως το «αν υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω, πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους;».

«Ωστόσο, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ερώτημα που θα τεθεί αργότερα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Πετρουκόβιτς, η επιστήμη αναμένεται να φτάσει σε ευρείας κλίμακας ανακαλύψεις τα επόμενα χρόνια - που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την αναζήτηση της ζωής σε άλλους πλανήτες ή με την έρευνα του σύμπαντος για εξωπλανήτες κ.α.

Τόνισε ωστόσο πως παρά τις έρευνες ο πλανήτης που ψάχνουν μπορεί να βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή στην οποία στρέφονται οι έρευνες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια