Αγριεύουν τα πράγματα – Τουρκία: «Οι Έλληνες εκπαιδεύουν στελέχη του ΡΚΚ στο Λαύριο» – Στήνουν προβοκάτσια;


Με τίτλο «Το στρατόπεδο τρομοκρατών στο Λαύριο», το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TRT, παρουσίασε ρεπορτάζ, κατηγορώντας ουσιαστικά την Ελλάδα πως όχι μόνο υποθάλπει τρομοκράτες, μέλη του PKK συγκεκριμένα, αλλά τους εκπαιδεύει και στρατιωτικά.

Τηλεοπτικό συνεργείο του TRT βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Λαύριο και μαγνητοσκόπησε πλάνα από προσφυγικό καταυλισμό μέσα στην πόλη, που φιλοξενεί Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. «Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, το στρατόπεδο δεν έχει κλείσει» λέει στο stand up ο δημοσιογράφος, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας πως «έχει παραδώσει τον έλεγχο γύρω από το στρατόπεδο στους τρομοκράτες» -εννοώντας τους Κούρδους προσφυγές.

Το συνεργείο πραγματοποίησε λήψεις μέσα από αυτοκίνητο, γύρω από το στρατόπεδο, βιντεοσκοπώντας συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους υπέρ του PKK, αλλά και σημαίες του Κουρδιστάν που είναι αναρτημένες στα παράθυρα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος κατηγορεί ξένους συναδέλφους του, που κατά καιρούς επισκέφθηκαν τον καταυλισμό, πως προπαγανδίζουν υπέρ των Κούρδων «τρομοκρατών» και κατά της Τουρκίας, ενώ κάνει αναφορά σε έκδοση του Ιδρύματος Πολιτικής, Οικονομίας και Κοινωνικών Ερευνών (SETA) της Τουρκίας, σύμφωνα με το οποίο «το στρατόπεδο του Λαυρίου είναι ένα στρατηγείο, όπου χορηγείται ιδεολογικής φύσεως εκπαίδευση σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσής PKK».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο «στρατόπεδο» του Λαυρίου φιλοξενούνται 350 «τρομοκράτες» που, μετά το 1984, στεγάζει Κούρδους που στρέφονται κατά της Τουρκίας. Μάλιστα, αναφέρει πως ηγετικό στέλεχος του PKK, έπειτα από σύλληψή του στην Τουρκία, παραδέχτηκε πως στο Λαύριο παρέχεται στρατιωτική εκπαίδευση στους «τρομοκράτες» και η λειτουργία του προκαλεί -κατά καιρούς- κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα κατά της Ελλάδας, η Τουρκία επαναφέρει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια υπόθαλψη… «τρομοκρατών» του PKK, προφανώς για να λειτουργήσει πιεστικά τόσο στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο αίτημα για έκδοση των οκτώ αξιωματικών που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Επανειλημμένα, η Αθήνα έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για στρατόπεδο «τρομοκρατών» στο Λαύριο, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το νέο προκλητικό ρεπορτάζ του TRT και τα όσα υποστηρίζει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια