Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς κολύμβησης και μία για το Τόκιο


Το ιδανικότερο ξεκίνημα έκανε η ελληνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στην Γκουάνγκζου της Νότιας Κορέας.

Ντουντουνάκη και Γκολομέεβ πέτυχαν προκρίσεις στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους, ενώ μετά από φοβερή εμφάνιση η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο πήρε το «εισιτήριο» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Και τους δύο στόχους που είχε θέσει στα 100μ πεταλούδα πέτυχε η Άννα Ντουντουνάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την ένατη θέση στους προκριματικούς με 57.88 και παράλληλα την πρόκριση για τον ημιτελικό (το μεσημέρι στις 14:12), ενώ έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (57.92).

Σε λίγες ώρες η κολυμβήτρια από τα Χανιά θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και θα επιδιώξει να «σπάσει» το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (57.77) κι ό,τι καλύτερο προκύψει από πλευράς κατάταξης. 

Έντεκα λεπτά μετά την Ντουντουνάκη (14:23) θα πέσει στην πισίνα ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στους ημιτελικούς των 50μ. πεταλούδα. Ο αθλητής του Εθνικού κατετάγη 13ος στα προκριματικά με 23.51 και θα έχει την ευκαιρία να κάνει άλλη μία κούρσα, με στόχο να φτάσει πιο κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (23.19). 

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο, η οποία "άγγιξε" το πανελλήνιο ρεκόρ και πάλεψε για την πρόκριση στον τελικό. Οι Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Γιάννης Γεωργαράκης και Απόστολος Χρήστου δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα, αλλά η δέκατη θέση που κατέλαβαν συνιστά τεράστια επιτυχία, καθώς εξασφαλίζει στην Ελλάδα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου προκρίνονται οι 12 πρώτες χώρες σε κάθε ομαδικό αγώνισμα.

Οι τέσσερις κολυμβητές έκαναν υπερπροσπάθεια και τερμάτισαν σε 3:14.44, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ (3:14.42) και περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από την Ουγγαρία, η οποία με 3:13.90 ήταν η όγδοη που προκρίθηκε στον τελικό. 

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε και ο Δημήτρης Νέγρης στα 400μ. ελεύθερο. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε τη 16η θέση με 3:50.81, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ (3:50.83), αφήνοντας υποσχέσεις για μία καλή παρουσία στα 800μ. και στα 1.500μ., όπου θα κυνηγήσει με περισσότερες πιθανότητες το όριο για το Τόκιο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια