Γκρεμίστε το σάπιο κράτος!


Η θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες και βύθισε στο πένθος αρκετές οικογένειες. Οι υλικές ζημιές ήταν μεν απρόσμενα μεγάλες, αλλά ανάλογες με τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων.

O,τι καταστράφηκε από υποδομές θα αποκατασταθεί. Οι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Από την πλευρά του κράτους, όμως, για να μην έλθουν ξανά τα ίδια ή ακόμη και χειρότερα από όσα είδαμε στη Μάνδρα Αττικής και στο Μάτι, υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουν τα δέοντα και τα νόμιμα χωρίς δισταγμούς και χωρίς καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει νωπή λαϊκή εντολή και εν λευκώ εξουσιοδότηση από τους πολίτες να εφαρμόσει τον νόμο - και ο νόμος, όπως διαπιστώθηκε από τα τηλεοπτικά πλάνα από τη Χαλκιδική, παραβιάζεται συνέχεια.

Είδαμε ολόκληρες εγκαταστάσεις από φωτοβολταϊκά να είναι τοποθετημένες πρόχειρα, αυθαίρετα και άνευ καμίας προβλέψεως ασφαλείας. Επίσης, οι τηλεθεατές διαπίστωσαν ότι και στη Χαλκιδική η δόμηση έχει πάμπολλα «προβληματικά» χαρακτηριστικά.

Στον τόσο όμορφο και διαφημισμένο προορισμό φαίνεται σε πολλά σημεία να λείπουν όλα όσα θα πρέπει να διαθέτει οποιαδήποτε περιοχή για να μην πλημμυρίζει και για να μη σημειώνονται απώλειες ανθρώπινων ζωών με την πρώτη βροχή ή με πυρκαγιά ή με οποιαδήποτε άλλη έκτακτη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τούτες τις περιπτώσεις, αλλά και τις δυνατότητες που έχει μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να προστατεύσει τις ζωές των Ελλήνων πολιτών, των ξένων επισκεπτών της χώρας μας αλλά και για να γλιτώσει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας από τη βουλιμία μερικών κερδοσκόπων, που χτίζουν ό,τι να 'ναι, όπου νομίζουν χωρίς να σέβονται τίποτα.

Να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες! Να μη μείνει τίποτε όρθιο απ' όσα μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Ο,τι προβλέπει ο νόμος να γίνει, δίχως η σκέψη περί πολιτικού κόστους να... αναχαιτίζει τη βούληση των καθ' ύλην αρμοδίων να πράξουν επιτέλους το σωστό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια