Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Εντυπωσιακές και ελπιδοφόρες οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταχειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην μίας συμβολικής περίπτωσης που ίσως κρύβει και τα όρια των δυνατοτήτων της πραγματοποίησης των δηλώσεών του. Χλιαρό έως καθόλου χειροκρότημα δέχθηκε ο νέος Πρωθυπουργός στην αναφώνηση του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκη Ένωση που δεν ήταν ο αναμενόμενος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά ο Ευρωπαίος Έλληνας κ.Σχοινάς, εκλεκτός του κ. Γιούνκερ και εξαίρετα αποδοτικός στην επικοινωνία του επί της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού ιερατείου.

6 αλήθειες, 10 Νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2019 και 5 εμβληματικά έργα σηματοδότησαν τις δηλώσεις Μητσοτάκη, μαζί με πολλά μεμονωμένα μέτρα, αναγνωρίζοντας όμως ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από λόγια και αναμένει έργα που θα είναι αντίστοιχα των λόγων και όχι η ανακολουθία τους. Ο Μάρτης του '21 δεν θα αποτελέσει μόνο την επέτειο 200 προβληματικών ετών της Ελλάδας τελικά αλλά και την απόδειξη ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα έχει ανέβει έπειτα από 2 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη γεγονός που θα αποδείξει αν ήταν σήμερα αληθής στις δηλώσεις του ενώπιον του Κοινοβουλίου και του λαού. Προς το παρόν και για το 2019 δυστυχώς οι Έλληνες θα ακολουθούν Πολωνούς και Ρουμάνους στη διεθνή λίστα, ενώ παραμένουμε με μία "ελαττωματική δημοκρατία" και με υψηλή διαφθορά  στις αντίστοιχες λίστες. Αυτά για τους τεχνοκράτες που αρέσκονται και στις μετρήσεις και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός ξέρουν να δίνουν λύσεις.

Ο κ.Μητσοτάκης αν και προσπάθησε να μην αναφερθεί σε θέματα επιπέδου Υπουργών δεν μπόρεσε να τα αποφύγει. Σχεδόν όλα σε όσα αναφέρθηκε ήταν θετικά με κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις, όπως ποιο είναι το νόημα πώλησης συμμετοχών του Δημοσίου σε κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως Αεροδρόμιο Αθηνών και ακόμη περισσότερο στα ΕΛΠΕ όπου αναμένεται τις επόμενες δεκαετίες έκρηξη του ενεργειακού πλούτου. Επίσης κουβέντα δεν ακούστηκε για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο παγκοσμίου κλάσης στα νερά μας του αγωγού EastMed και της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ. Εκτός και αν ο κ.Μητσοτάκης συμπλέει με τα βαπόρια φυσικού αερίου και τον Ύπατο Αρμοστή μας αποκλειστικά. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποιοι δανειστές θα μοιράσουν λίγα μπιχλιμπίδια στο λαό για να αγοράσουν φθηνά το μέλλον της Ελλάδας.

Δυστυχώς, παρά τις εντυπωσιακές δηλώσεις, ο κ.Μητσοτάκης και οι τεχνοκράτες του δεν είπαν κουβέντα για τη "μαύρη οικονομία", τη διαφθορά και τους ολιγάρχες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα, την τρομοκρατία που ασκούν σε συμπολίτες μας και ενδεχομένως να αποδειχθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στις φιλοδοξίες της νέας κυβέρνησης. Από τη στιγμή μάλιστα που στις δύο μόνο εβδομάδες εξουσίας του κ. Μητσοτάκη η Κυβέρνησή του έδειξε ροπή  προς ανύπαρκτους επιχειρηματίες που ο ΣΥΡΙΖΑ και απεσταλμένοι Κρατών προώθησαν με τυμπανοκρουσίες αλλά χωρίς χρήματα επιμόνως.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για τα εγκλήματα του πρόσφατου παρελθόντος από το 2015 και μετά από τον Αλέξη Τσίπρα. Τι σημαίνει αυτό θα φανεί σύντομα και δεν αποκλείεται να γυρίσει "μπούμερανγκ" πολιτικά στον ίδιο επιφέροντας και τον πολιτικό αφανισμό του κ. Μητσοτάκη.

Εν κατακλείδι, οι συγγραφείς του νέου πρωθυπουργού μάς γέμισαν ελπίδα όπως και ο λαοπλάνος Τσίπρας όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας κάποτε. Αν θα μπορέσει να κάνει αυτά που οραματίζεται χωρίς να συγκρουστεί με το "βαθύ" ελληνικό Κράτος και το σκοτεινό ευρωπαϊκό ιερατείο θα είναι απορίας άξιον. Εκτός αν ελπίζει και εκείνος όπως τόσοι άλλοι προκάτοχοί του που χάθηκαν νωρίς, ότι μπορεί να είναι και με τη Μαντάμ "Ο" και με τους Έλληνες.

Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει αν αρμενίζει και ο κ.Μητσοτάκης στραβά ή αν ο γυαλός της Ελλάδας είναι στραβός και για αυτόν. Ας ευχηθούμε να φανεί πραγματικός ηγέτης και όχι απλός καπετάνιος και εμείς θα τον χαιρετήσουμε πανηγυρικά...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια