Νέα αναβαθμισμένα ραντάρ AESA για τα βομβαρδιστικά B-52 των ΗΠΑ


Με την προσθήκη του ραντάρ AESA, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στοχεύει στο να διατηρήσει την δύναμη των βομβαρδιστικών B-52 σε επιχειρησιακή κατάσταση τουλάχιστον μέχρι το 2050.

Ο στόλος των βομβαρδιστικών Boeing B-52 των ΗΠΑ, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950, αναμένεται να εκσυγχρονιστεί με ένα νέο προηγμένο ραντάρ AESA, δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon σε δελτίο τύπου.

«Η Raytheon επιλέχθηκε από την Boeing Company για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του συστήματος ραντάρ του στόλου στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52», ανέφερε την Πέμπτη η ανακοίνωση και συμπλήρωσε «Η Raytheon θα σχεδιάσει, θα αναπτύξει, θα παράγει και θα συντηρεί τα συστήματα ραντάρ (AESA) για ολόκληρο τον στόλο των Β-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».

Η αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού των νέων ραντάρ προβλέπεται να ξεκινήσει το 2024, σημείωσε η Raytheon.

«Με το ραντάρ AESA, το B-52 θα αποκτήσει βελτιωμένη πλοήγηση και ενισχυμένη ικανότητα υποστήριξης αποστολών τόσο με συμβατικά όσο και πυρηνικά όπλα. Το ραντάρ B-52 της Raytheon βασίζεται σε τεχνολογίες AESA που αναπτύσσονται από την οικογένεια ραντάρ APG-79 / APG-82», κατέληξε η ανακοίνωση.

(Photo: AFP 2019 / Paul CROCK)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια