Δολοφονική ενέδρα στην Ερμπίλ στο Β.Ιράκ - Σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι διπλωμάτες - Έτοιμοι για εισβολή 80.000 στρατιώτες


Γράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Κούρδοι (;) μαχητές «γάζωσαν» τον αναπληρωτή Τούρκο πρόξενο στο ιρακινό Κουρδιστάν μαζί με άλλους δύο Τούρκους διπλωμάτες σε εστιατόριο στην Ερμπίλ.

Έχουν τραυματιστεί και πέντε αστυνομικοί που φρουρούσαν τον πρόξενο.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα σε εμπορική περιοχή της Ερμπίλ. Πολλοί Τούρκοι διπλωμάτες ήταν παρόντες στο εστιατόριο εκείνη την στιγμή που σημαίνει ότι το κτύπημα ήταν προετοιμασμένο από καιρό.

Το ζήτημα είναι αν όντως σκοτώθηκαν από Κούρδους μαχητές ή επρόκειτο για τουρκική παρακρατική επιχείρηση «false flag» αφού δόθηκε κατά αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα η αφορμή να εισβάλει σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ με το πρόσχημα δημιουργίας ζωνών ασφαλείας και εξάλειψης της κουρδικής απειλής.

Συν τοις άλλοις η Άγκυρα τώρα που οι σχέσεις με ΗΠΑ χειροτερεύουν μετά τις δηλώσεις Ν.Τραμπ περί μη παράδοσης στην Τουρκία των μαχητικών F-35, δεν θα ήθελε με τίποτα να αφήσει ενεργούς ένοπλους πυρήνες των Κούρδων κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι πριν 8 ημέρες ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε διαταγή για έναρξη επικείμενης τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται περίπου 80.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν λάβει θέσεις μάχης για την "μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της χώρας".

Το "τάιμινγκ" της επιχείρησης είναι αξιοσημείωτο καθώς πριν δέκα ημέρες ανακοινώθηκε πως η Βρετανία και η Γαλλία δέχτηκαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για να υποστηρίξουν τους Κούρδους YPG-PKK και να αναπληρώσουν το αμερικανικό "κενό" στην περιοχή ενώ παραδίδονται σήμερα ή αύριο οι S-400 στην Αγκυρα.

Τουρκικές δυνάμεις να μεταφέρονται σε Suruç, Akçakale, στην Şanlıurfa στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές Ain-Al Arab και Tal Abyad​.

Το σημερινό μακελειό μπορεί να σημάνει την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης καθώς βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία θεωρούνται κοινό μέτωπο για την Άγκυρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια