Τους συνηθίσαμε στις υποχωρήσεις


Η Ελλάδα είναι πλασμένη για να νικά. Ακόμα και ορισμένες ήττες της σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως εκείνη στις Θερμοπύλες, συν τω χρόνω, έχουν μετουσιωθεί σε θριάμβους ήθους, πολεμικής αρετής, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγέρωχης αντιμετώπισης του θανάτου. Ομως τον τελευταίο καιρό, και ειδικά μετά την πολιτική και ηθική πανωλεθρία των Ιμίων που προκάλεσε η κυβέρνηση Σημίτη, ταλανίζει την πατρίδα μας το αντιπατριωτικό πνεύμα της ηττοπάθειας.

Τώρα, έχοντας μπροστά μας και μια περίοδο με πιθανές αναταράξεις στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατόν να καλλιεργείται στους πολίτες το ιδεολόγημα του εθνομηδενισμού και ύστερα να περιμένει κάποιος ότι την κρίσιμη ώρα, απέναντι στον σημαντικότερο αντίπαλο του Γένους, θα υπάρχει το απαραίτητο φρόνημα για την επικράτηση.

Επίσης, είναι παράλογο να «φυτεύουν» πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου και διάφορα μέλη της άρχουσας τάξης της χώρας το ζιζάνιο του ενδοτισμού και ύστερα οι ίδιοι άνθρωποι να έχουν την αξίωση να γίνει σε μια εθνική κρίση το σωστό και το δέον από μόνο του, χωρίς κανείς να το έχει επιδιώξει και να έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Τέλος, είναι και αφελές και αυτοκαταστροφικό να δημιουργείται (σχεδόν από το σύνολο της Αριστεράς) μια αρνητική εικόνα για το Στράτευμα και τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και να υποβαθμίζονται η αποστολή και ο ρόλος τους στην κοινωνία.

Ποιος θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, την τιμή και την αξιοπρέπεια των πολιτών, την κρατική ασφάλεια και τα όσια και τα ιερά των Ελλήνων; Μήπως κάποιοι ξένοι, μήπως οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, τα μέλη των ΜΚΟ και όσοι κορυβαντιούν υπέρ των «ανοιχτών» ή ακόμα και των ανύπαρκτων συνόρων;

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων θα σώσουν την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί θα επιβάλουν την τάξη και θα γλιτώσουν τους πολίτες από τυχόν προσχεδιασμένα... παρατράγουδα και το εθνικό φρόνημα θα αποτελέσει το βασικότερο καύσιμο για την πορεία του έθνους στον χρόνο.

Τα δέντρα που στηρίζουν τον τόπο δεν πρέπει να τα πριονίζουμε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια