Επικίνδυνα παιχνίδια με την αναβολή των εκλογών: Τα τρολ ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν δουλειά στο διαδίκτυο


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πολύ προσεκτικά και εύστοχα, σε χθεσινή του δήλωση του για την Τουρκία, έθεσε το θέμα «δραματοποίησης» της κατάστασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Το ίδιο θέμα έθιξε λίγο πιο «εκρηκτικά» και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι πήγε να σπάσει το τηλέφωνό του όταν είδε στο Facebook σχόλια για πιθανή αναβολή των εκλογών λόγω της τούρκικης προκλητικότητας. Είναι όμως γεγονός ότι αυτές οι αντιδράσεις, δεν ήρθαν τυχαία, αλλά προέκυψαν από διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο που έριχναν την «ιδέα» αναβολής των εκλογών, λειτουργώντας πιθανά διερευνητικά προς την κοινή γνώμη για να μετρήσουν αντιδράσεις.

Ετσι, την αρχή για τα συγκεκριμένα μηνύματα, έκανε ο Ανδρέας Παναγόπουλος, μετακλητός υπάλληλος της κυβέρνησης Τσίπρα και στενός συνεργάτης του Χριστόφορου Βερναρδάκη που εδρεύει στο Μαξίμου, Σε μήνυμά του στο Twitter, μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί ως «Ανεμος Ναυτίλος» έγραψε πως «Η λογική λέει ότι θα πρέπει να ανασταλεί κάθε προεκλογική δραστηριότητα» και μάλιστα για να δώσει κι έναν πιο επιτακτικό τόνο, όπως σημειώνει και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», προσέθεσε και το «Τώρα!».

Ακολούθησε στο Τwitter, ένα από τα πολύ γνωστά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, τη «Τσαμπίκα Παπαδήμα», που συχνά δηλώνει τη λατρεία της στον Αλέξη Τσίπρα να γράφει: «Η κατάσταση με την Τουρκία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η μόνη λογική κίνηση είναι η αναβολή των εκλογών και ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Προέχει το εθνικό συμφέρον και όχι η μανία του Μητσοτάκη να κυβερνήσει».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Δημήτρης Κανελλόπουλος, μέσα από το Twitter account του @tetRadio: «Το σωστό πάντως είναι αν η κατάσταση με την Τουρκία είναι έκρυθμη, να αναβληθούν οι εκλογές επ’ αόριστον», έγραψε για να εισπράξει  αποδοκιμασίες, ακόμα και από τον Νίκο Χατζηνικολάου που τον διόρθωσε λέγοντας πως αυτά καλό είναι να μη λέγονται ούτε για αστείο.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως παρατηρεί η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», βλέπει ότι μετά την τεράστια διπλή ήττα των πρόσφατων εκλογών δεν του βγαίνει τίποτα και οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αποφάσισε λοιπόν να παίξει ως τελευταίο χαρτί τα εθνικά, καθώς οι συνεργάτες του σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν μια κλασική συνταγή που λέει ότι σε καταστάσεις εθνικών κρίσεων οι πολίτες αντιδρούν συντηρητικά και συσπειρώνονται γύρω από τον ηγέτη. Κάπως έτσι έβαλαν και τους λαγούς τους την Κυριακή να ρίξουν την ιδέα ώστε να δουν αντιδράσεις. Σε περιορισμένη έκταση βέβαια, ώστε να μπορέσουν να το ελέγξουν και να μην το χρεωθούν. Ωστόσο, η οργή και η αποδοκιμασία που συνάντησαν, όμως, δεν τους ενθάρρυνε να το συνεχίσουν και αυτό οδήγησε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός πλέον, είναι ανοιχτός να ενημερώσει όποιον πολιτικό αρχηγό το ζητήσει.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια