Όχι στον ενδοτισμό


Ιδού τι βρήκε να προτείνει ο κ. Σημίτης για τα ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι θα αγριέψουν στο Αιγαίο, γι’ αυτό εμείς πρέπει να υποχωρήσουμε, ώστε να μη γίνει πόλεμος.

Ο Κώστας Σημίτης, για να επιβιώσει πολιτικά, αλλά και για να αποφύγει τις πάσης φύσεως συνέπειες για τις πράξεις και τις παραλείψεις του στα εθνικά ζητήματα (βλ. Iμια, Συμφωνία της Μαδρίτης κ.ά.), συστηματικά χρησιμοποιεί το ακόλουθο σόφισμα: ταυτίζει την ενδοτικότητα με τη σωφροσύνη, την υποχωρητικότητα με τη λογική και την παράδοση των ιερών και των οσίων του έθνους στον προαιώνιο εχθρό για να διασφαλιστεί η... ειρήνη!

Με το κατάπτυστο και εθνικά ύποπτο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός των Ιμίων δηλώνει ότι «φοβάται» την επανάληψή τους και συνιστά να «προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή».

Η συνταγή που προτείνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος στελέχωσε το υπουργικό συμβούλιό του με μια σειρά από πρόσωπα που αποδείχθηκαν... ποινικοί, οδηγεί αφενός στην υποτέλεια προς την Τουρκία και αφετέρου σε έναν μελλοντικό πόλεμο, που θα καταλήξει σε θεαματική ήττα. Η τακτική του εξευμενισμού αποδίδει καρπούς μόνο σε εκείνον που απειλεί, διεκδικεί και συμπεριφέρεται σαν διεθνής τραμπούκος.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πνεύμα υποτέλειας και υποταγής. Oσοι το διαθέτουν ας το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Η πατρίδα μας πρώτα και κύρια χρειάζεται αποτρεπική ισχύ. Αυτό σημαίνει ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, ακμαίο φρόνημα στον λαό και στους επικεφαλής του συλλογικού βίου και διεθνείς συμμαχίες βασισμένες και στις κοινές αρχές αλλά, κυρίως, στο κοινό συμφέρον.

Ο Κώστας Σημίτης, εξυπηρετώντας συμφέροντα που σίγουρα δεν ταυτίζονται με τα ελληνικά, αποπειράθηκε να επανέλθει στο προσκήνιο δημοσιεύοντας ένα άρθρο που φαντάζει περισσότερο σαν τουρκικό τελεσίγραφο παρά σαν την κατασταλαγμένη άποψη ενός πρώην πρωθυπουργού που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας του.

Η χώρα μας πληρώνει ακόμα την οκταετία Σημίτη και ουδείς εχέφρων πολιτικός σκοπεύει να πάρει στα σοβαρά τις «νουθεσίες» του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια