WRC: Loeb in - Mikkelsen out!


Γράφει o Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, η Hyundai αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Andreas Mikkelsen με τον Sebastien Loeb για το Ράλλυ Πορτογαλίας!

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μία έντονη φημολογία ότι μία από τις εργοστασιακές ομάδες του WRC θα αλλάξει έναν από τους οδηγούς της για το Ράλλυ Πορτογαλίας. Για αυτό μάλιστα, καθυστερούσε και η δημοσιοποίηση της λίστας των συμμετοχών, η οποία και βρισκόταν προς έγκριση στη FIA. Τελικά, οι φήμες επαληθεύτηκαν, με τη Hyundai να αντικαθιστά για τον συγκεκριμένο αγώνα τον Andreas Mikkelsen, με τον Sebastien Loeb. O Νορβηγός μπορεί να απουσιάσει από την Πορτογαλία, αλλά θα επιστρέψει στο μπάκετ του I20 WRC για το Ράλλυ Σαρδηνίας. Μπορεί η παρουσία του στην Αργεντινή, όπου και τερμάτισε δεύτερος, να βελτίωσε την γενικότερη εικόνα του, αλλά οι επιδόσεις του στη Χιλή ήταν απογοητευτικές. Την ίδια ώρα, ο Loeb τερμάτισε στο βάθρο δείχνοντας ότι έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου του αυτοκίνητου. Κάπως έτσι, και με δεδομένο ότι πρώτος στόχος του επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είναι ο τίτλος των Κατασκευαστών, αποφάσισε η ομάδα του να λάβει μέρος στην Πορτογαλία με τον Γάλλο εννιά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, δίπλα στους Thierry Neuville και Dani Sordo.

O Ιταλός, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε με ελαφριά καρδιά. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ως ομάδα και να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε τους οδηγούς που έχουμε στη διάθεση μας. Ο Sebastien ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός στη Χιλή και αισθάνονται πολύ καλά με το αυτοκίνητο στο χώμα. Θεωρήσαμε ότι η συνεισφορά τους θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε και άλλο τη διαφορά μας στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να βρει ο Andreas και πάλι την αυτοπεποίθηση του και είμαι σίγουρος ότι στην Σαρδηνία θα έχει την ίδια προσέγγιση με αυτή που είχε στην Αργεντινή. Όταν έχουμε μία σύνθεση οδηγών όπως εμείς, και αφού είδαμε τα αποτελέσματα του Ράλλυ Χιλής, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα.”

Ο Sebastien Loeb από την πλευρά του, υποστήριξε: “Είχα πολύ καλή αίσθηση με το i20 WRC στη Χιλή, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ανεβήκαμε στο βάθρο. Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε με το μομέντουμ που χτίσαμε συμμετέχοντας στην Πορτογαλία. Είναι μία απόφαση που δεν περίμενε κανείς μας, αλλά αισθάνομαι αισιόδοξος και αποφασισμένος να συνεισφέρω στην ομάδα με ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.” Αναμφίβολα, αυτή ήταν μία αιφνιδιαστική κίνηση από την Hyundai, αλλά με αρκετή δόση λογικής. Από την άλλη, το ερώτημα είναι σε πόσους αγώνες εν τέλει θα λάβει μέρος ο Γάλλος φέτος! Με την Πορτογαλία θα μετράει πέντε παρουσίες φέτος, ενώ έχοντας δηλώσει συμμετοχή σε δύο ασφάλτινους αγώνες μέσα στους επόμενους μήνες (Γαλλία και Ιταλία) με το i20 WRC, η λογική λέει ότι θα τον δούμε στη Γερμανία ή την Ισπανία. Πάντως, με την εικόνα που παρουσιάζει ο Mikkelsen, μόνο απίθανο δεν είναι ο Γάλλος να επιστρατευθεί σε περισσότερους αγώνες από όσους υπολόγιζε ο ίδιος, αλλά και εμείς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια